BEZ DLAKE NA JEZIKU

Milanović o migrantima: ‘Nismo mi krivi, pa nećemo pucati po ljudima. Boysi? Grci su šarlatani‘

Najviše bih očekivao da nešto poduzmu Austrijanci i Nijemci jer migranti uglavnom žele doći do sjevera, ovdje samo prolaze - rekao je predsjednik RH

Zoran Milanović

 Ranko Suvar/Cropix

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici samoborskog Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Samobora. Nakon ceremonije, odgovorio je na par pitanje, a prvo je, naravno, bilo u vezi uspostave kontrole na granici sa Slovenijom.

- Problem je, nažalost, u Bosni i Hercegovini. To je operativni problem. Vjerujem da to nitko tamo ne gleda s odobravanjem i mislim da je to problem viznog režima koji BiH ima s nekim državama, odnosno, nemaju s nekim državama. Tome se može stati na kraj. Ako žele biti dio društva Europske unije, u BiH moraju poštovati zajednička pravila - započeo je Milanović, prenosi N1, i dodao:

- Najviše bih očekivao da nešto poduzmu Austrijanci i Nijemci jer migranti uglavnom žele doći do sjevera, ovdje samo prolaze. Mi ne možemo dodatno pojačavati kontrolu, osim da miniramo granicu ili počnemo pucati po ljudima, a to ne dolazi u obzir. Nisam ni za vojsku na granici, to nije način. Ako staviš vojsku na granicu, bit će mrtvih. Vojska za to nije obučavana.

Kad je već spominjao o europskim problemima, opet se sjetio i Grka.

- Šarlatanski. Njima je trebalo dva mjeseca da usporede otiske prstiju? Nepotrebno su bili toliko u zatvoru i ovaj događaj baca jedno novo edukativno svjetlo na međunarodnu i europsku pravnu suradnju. Ovakvu situaciju dosad nismo imali i iz nje se može nešto naučiti. Sve se moglo riješiti u tjedan dana, da se željelo - komentirao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:00