SLUČAJ U LADICI

MALTRETIRANJE KOJE SU POKUŠALI ZATAŠKATI Maloljetnicu trener natjerao da plačući trči šest kilometara s puknutim mišićem

Ilustracija
 Ante Čizmić / Hanza Media

Otac jedne maloljetne splitske sportašice i državne reprezentativke podnio je kaznenu prijavu protiv trenera, tajnika i predsjednika jednog splitskog sportskog kluba, a splitska policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu uputila posebno izvješće kao nadopunu te kaznene prijave, javlja Slobodna Dalmacija.

U prijavi se navodi događaj iz kolovoza 2015. godine kada je maloljetna sportašica koja ima zdravstvenih problema na treningu tog kluba trčala od marjanskih vrata do Instituta i nazad, ukupno oko šest kilometara. Sportašica je kao i njeni kolege i kolegice iz kluba trebala šest kilometara istrčati u roku od 32 minute, ali je na cilj došla za 33 minute i 50 sekundi. Nitko pa ni ona nije došao u zadanom roku pa im je svima njihov kondicijski trener u klubu naredio da svi ponove dionicu jer nisu istrčali normu.

Iako se sportašica požalila treneru da ona ponovno ne može trčati jer je boli zadnja loža-mišić i premda je trener već znao da ona godinama ima zdravstvenih problema zbog kojih mora svakodnevno uzimati terapiju, on joj je rekao da trči ili da hoda, ali da to mora ponoviti.

Sportašica je plačući odradila to što joj je trener rekao, a kada je došla majci koja ju je čekala u automobilu, bila je u jako lošem stanju, a mama joj je pomogla da odmah uzme terapiju.

Roditelji su odmah odveli djevojčicu liječniku koji je utvrdio da je stražnji mišić puknuo u dužini od četiri milimetra. Nakon toga djevojčica više nije išla na trening kod prijavljenog trenera, već su roditelji angažirali drugu osobu da joj bude trener.

Nakon svih ovih događaja otac je poslao službeni mail upravi kluba gdje ih upoznaje s ovim problemom, a tajnik tog kluba je po tvrdnji oca u kaznenoj prijavi taj mail prosljeđivao trenerima u klubu zbog čega je njegova kći, kako on tvrdi u prijavi, bila izložena provociranju i stigmatiziranju. Nakon što je doznao da je otac djevojčice podnio prijavu, tajnik je svima kojima je proslijedio mail rekao da taj mail izbrišu.

Danas djevojčica nije članica tog sportskog kluba, nego nastupa za drugi, a ovaj slučaj je u rukama Općinskog državnog odvjetništva već više od pola godine, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:30