SPEKTAKL U ROVINJU

Ljubitelji kultnog motocikla došli su na svoje: EP u Vespa rallyju prvo je koje se održava izvan Italije od 1954.

Nastupit će do 150 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bugarske…
 Vespa Klub Hrvatska/

Vespa klub Hrvatska i Vespa klub Rovinj – Rovigno uz podršku Vespa club Europa, uz sponzorstvo Turističke zajednice Istarske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture organiziraju ‘European Vespa Regularity Championship 2023.‘ - ‘Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023.‘ - koje će se održati u Rovinju i Istarskoj županiji 7. i 8. listopada 2023. godine, priopćili su iz Vespa kluba Hrvatska.

Ovo Europsko prvenstvo prvo je koje se održava izvan Italije od 1954. godine, a na kojemu će nastupiti do 150 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bugarske…

Natjecatelji ‘European Vespa Regularity Championship 2023.‘ - ‘Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023.‘ – vozit će dvije dionice u ukupnoj dužini od 230 kilometara.

image
Vespa Klub Hrvatska/

U subotu 7. listopada prvi vremenski ispit starta u Rovinju od 9 sati, a natjecateljska dionica duga 170 kilometara vodi od Rovinja, preko Poreča, Višnjana, Sv. Petra u Šumi, Svetvinčenta, Pule i Fažane pa sve do Rovinja i dolaska na startno/ciljnu poziciju (ulica Braće Brajković 1) nadomak središta grada s prekrasnim pogledom na starogradsku jezgru.

Nakon odvožene dionice natjecatelji će, u samom Rovinju, na središnjem mjestu održavanja Europskog prvenstva u Vespa rally-u, svoje umijeće vožnje i upravljanija Vespama pokazati i na dvjema vremenskim mjernim stazama, što je iznimno atraktivno ne samo za same natjecatelje nego i za sve posjetitelje i gledatelje, ističu iz Vespa kluba Hrvatska.

image
Vespa Klub Hrvatska/

U nedjelju 8. listopada pred natjecateljima je druga, završna dionica i to u dužini od 60 kilometara od Rovinja preko Bala i Svetvinčenta, do Žminja uz povratak u Rovinj preko Kanfanara i Rovinjskog Sela. Natjecatelji će i u nedjelju u samoj završnici Europskog prvenstva u Vespa rallyju znanje i umijeće pokazati na završnoj natjecanju u vožnji vremenske mjerne staze.

Osim za natjecatelje ovo Europsko prvenstvo odlična je prigoda za sve posjetitelje i gledatelje da uživo podrobnije vide i upoznaju se s kultnom Vespom, a na samom natjecanju sudjelovat će brojni rijetki modeli.

image
Vespa Klub Hrvatska/

- Osim promocije Vespe kao kultnog motocikla uz afirmaciju sigurnosti cestovnog prometa i odgovornog sudjelovanja u prometu, uz širenje tehničke kulture, ovakvi veliki susreti pokazali su se i kao odlična promocija Hrvatske kao turističke destinacije u koju ljubitelji Vespi, sudionici naših događanja, s obiteljima rado dolaze na godišnje odmore. A, ovo će Europsko prvenstvo mnogi natjecatelji i posjetitelji iskoristiti za upoznavanje Hrvatske i Istre te će svoj odmor provesti u našoj zemlji - zaključuju iz Vespa kluba Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:02