SPEKTAKL

Još mjesec dana do novog izdanja Pannonian Challengea: U Osijek dolaze najbolja imena iz svijeta ekstremnog sport

Od 15. do 19. lipnja u Osijek dolaze i energični predstavnici klupske scene, ali i esportaši iz cijele regije

Istvan Calliet

 Marin Stupar

Pripremite se na novu dozu adrenalina, dobre energije i kvartovske zabave na svjetskom nivou, jer 23. Pannonian Challenge samo što nije stigao u Osijek. Tako nas dijeli samo mjesec dana od novog izdanja ovog dugovječnog festivala, koji u kombinirani program ekstremnog sporta i party glazbe, svake godine donosi i bogat popratni sadržaj za šire mase, ovoga puta u petodnevnom spektaklu od 15. do 19. lipnja.

image

Marin Ranteš

Marin Stupar

Ekstremne sportaše u skate parku na lijevoj obali Drave još jednom predvodi miljenik osječke publike i uvjerljivi pobjednik prošlogodišnjeg BMX Freestyle natjecanja - Marin Ranteš, dok je globalna zvijezda klupske scene, Osječanka Insolate oko sebe okupila poznate DJ-eve koji će publiku svake večeri održati na nogama uz beatove i bass dropove na još uvijek tajnoj lokaciji. U svemu tome, svoju premijeru na ovogodišnjem Pannonian Challengeu će dobiti i popularni esport u sklopu Reboot Online Games Weeka powered by A1, unutar kojeg će se održati i finale 9. sezone A1 Adria League, a sve to će se savršeno uklopiti u atmosferu najboljeg regionalnog festivala ekstremnog sporta.

image

Declan Brooks

Samir Kurtagić

Sportski dio u znaku najvećih imena BMX-a

Nakon što je prošle godine po prvi puta zasjeo na vrh postolja na Pannonian Challengeu, Varaždinac Marin Ranteš se početkom ovog ljeta još jednom vraća u svoj drugi dom s pokušajem obrane naslova, a taj plan će mu prvenstveno pokušati zakomplicirati izvrsni Declan Brooks, Britanac koji je prošle godine osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju, a može se pohvaliti i dobrim rezultatima u osječkom skate parku. Tradicionalno jaku konkurenciju u BMX Freestyleu će upotpuniti i član francuske reprezentacije, Istvan Caillet, kao i Jaka Remec, perspektivni 17-godišnjak iz Slovenije.

Iz Ujedinjenog Kraljevstva stiže Kieran Reilly, mladi i eksplozivni BMX vozač čija je specijalnost trostruki salto unazad što će osječkoj publici zasigurno biti posebna atrakcija za gledanje. Treba naglasiti da će se sportski dio festivala kao i uvijek sastojati od BMX, Inline (role) i Skate natjecanja, a upravo ona će poslužiti kao uvertira u večernji glazbeni program, koji će se održavati na dvije lokacije - u skate parku i tajnoj lokaciju koju organizatori još uvijek ne žele otkriti. Party u skate parku dolazi odmah nakon uzbudljivih contesta, s početkom u 20 sati, a traje sve do 23 sata i tako svakog dana, sve do subote, kako bi ljubitelji ekstremnog sporta dobili vrijeme za slijeganje dojmova, uz zagrijavanje za party do jutra.

image

Marin Ranteš

Marin Stupar
image

Kieran Reilly

Marin Stupar

Poznati DJ-evi i praćenje trendova uz esport

Glazbeni program tih dana počinje u 23 sata, a prvi će publiku rasplesati mlada DJ-ica Elena Mikac, već legendarni DJ Umbo i svježe pojačanje otvorenja Vladimir Božić. Već dugog dana uvod u cjelonoćnu zabavu u skate parku odradit će DJ Phrasal s house setom, nakon čega će ljubitelje klupske glazbe zabavljati zagrebački DJ i producent Peznt, te Osijeku dobro poznati Pips i Goran Kolak, odnosno DJGK. Zabava u petak kreće s funk, soul i house taktovima DJ Marushke, a nastavlja se uz novi techno program u gradu Hush! i glavnog gosta iz Španjolske, underground techno zvijezdu: Tensal, te Insolate, svjetski poznatu hrvatsku glazbenicu i producenticu i najmlađeg člana teama Phrasala. Groznica subotnje večeri te ujedno završni dan glazbenog programa počet će u skate parku uz Slyja, a za vrhunac večeri slijedi nastup Richarda Zepezauera koji stiže iz Berlina te DJ Evan & Fusion iz Rovinja.

image

Kieran Reilly

Marin Stupar

Ulaz u Skate park je besplatan, baš kao i ulaz na glazbeni program u srijedu, dok će se ostalih dana naplaćivati po cjeniku - četvrtak 30 kuna, petak 40 kuna, subota 50 kuna. Cijena festivalske karte koja vrijedi za sve dane je 90 kuna, a kupnja ulaznica bit će moguća samo na mjestu događanja.

Tijekom trajanja 23. Pannonian Challengea, na svoje će doći čak i ljubitelji gaminga i esporta. Naime, završnica devete sezone najvećeg esport natjecanja - A1 Adria League - održava se od 15. do 19. lipnja u sklopu događanja Reboot Online Games Week powered by A1. Osim za titulu najboljih u igrama Brawl Stars, FIFA 22 i CS:GO, esportaši iz cijele regije borit će se i za ukupni nagradni fond od gotovo 70 tisuća kuna. Ekipa Pannonian Challengea ovim potezom dokazuje da prati trendove, pa sve posjetitelje očekuje gotovo 50 sati zabavnog i zanimljivog gaming i esport sadržaja.

Cijeli program služi kao jedinstveni poziv svim ljubiteljima ekstremnog sporta i urbane kulture, kojima se ovoga puta pridružuju i obožavatelji elektronske glazbe i esporta, a sve s fokusom na povratak Pannonian Challengea u kvart - Osječanima i njihovim gostima, kao i cijeloj lokalnoj zajednici koja svakog ljeta na nekoliko dana diše kao jedno i tako održava status središta urbane kulture u gradu na Dravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 17:54