TRANSEUROPSKA MREŽA

IDS-ov Flego odgovorio SDP-ovcu Koturu: ‘Napada nas da spavamo zimski san, a on ga spava‘

‘Moja su vrata otvorena i mogao me pitati o tome. Rado bih mu dao točnu informaciju‘, rekao je IDS-ovog europarlamentarca Valtera Flege

Valter Flego

 Alexis Haulot/EP

Reakcija splitskog SDP-ovca Gorana Kotura, koji je prozvao HDZ za nedostatak hrabrosti i rada na uključivanju Splita i Dalmacije na osnovnu Transeuropsku prometnu mrežu, "iako se radi o jednom od najvažnijih strateških pitanja u povijesti Hrvatske, a pogotovo Dalmacije", te ga optužio za zasluge što će Dalmacija ostati "slijepo crijevo" jer će je zaobići prometni koridor i dvotračna pruga, izazvala je reakciju IDS-ovog europarlamentarca Valtera Flege.

- To što Kotur govori je miks neznanja i neistina. Ja sam jedini hrvatski predstavnik u Odboru za transport i turizam (Europskog parlamenta). Dan i noć sam uključen u realizaciju i izradu europskih prometnih koridora. Žao mi je što Kotur ne komunicira sa svojim stranačkim kolegama iz SDP-a. Njih su četvero u Europskom parlamentu i supotpisnici su mojeg amandmana, kao i svi drugi zastupnici iz Hrvatske - ogorčeno govori Flego i pojašnjava kako je uspio izlobirati produženje koridora, odnosno da se u njega uvrsti stara Lička pruga koja povezuje Rijeku i Split.

- To je Mediteranski koridor o kojemu priča. Kotur bi morao znati da za to nije prava adresa Gradsko vijeće Splita, čiji je član, nego Odbor za transport i turizam Europskog parlamenta - kaže Flego i ističe da je na njegovu inicijativu, a uz podršku europarlamentaraca iz SDP-a i HDZ-a amandman koji uključuje Dalmaciju u prometni koridor u trijalogu.

- Moja su vrata otvorena i mogao me pitati o tome. Rado bih mu dao točnu informaciju. Napada nas da spavamo zimski san, a on ga spava - odgovorio je IDS-ov Flego na prozivke splitskog SDP-ovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 20:52