POZNATI U KUHINJI

Humanitarna manifestacija: ‘Autizam ne poznaje ljetne ni zimske praznike, već traje 365 dana u godini‘

Jučer je održana humanitarna revija "Poznati u kuhinji" – kuhali su Mirna Mihelčić, Nika Barišić, Grše, Antonio Plazibat, Borna Gojo…

Kuhali su Mirna Mihelcic, Nika Barisic, Antonio Plazibat, Ivanka Momcilovic, Vesna Milanovic Litre, Borna Gojo, Anamarija Cugin i Manuel Crnobrnja (Masterchef), Eni Poklepovic (Udruga) i Gastro Branimir

 Ivana Grgic/Cropix

U sklopu 28. međunarodnog sajma GAST 2024, koji se održava u Areni Zagreb od 23. do 25. veljače 2024. godine, održana je već tradicionalna humanitarna manifestacija - gastro show "Poznati u kuhinji". Suorganizator akcije zabavnog karaktera tijekom koje su kuhala poznata lica s hrvatske društvene scene koji to inače javno ne čine, je Udruga roditelja djece i odraslih s poremećajem iz autističnog spektra "Autizam 365".

Kuharske kape na glavu i kuhače u ruke uzele su glumice Mirna Mihelčić i Nika Barišić, reper Grgo Šipek - Grše, kickboksač Antonio Plazibat, bivše rukometne reprezentativke Ivanka Momčilović i Vesna Milanović Litre, hrvatski teniski reprezentativac Borna Gojo i ekipa iz Masterchefa Anamarija Cugulin i Manuel Crnobrnja.

image
Ivana Grgic/Cropix

Iz udruge "Autizam 365" ističu kako i ovom prigodom žele poručiti nadležnima da autizam ne poznaje ljetne ni zimske praznike, već traje 365 dana u godini, sedam dana u tjednu i 24 sata dnevno.

Upravo je ova poruka lajtmotiv kampanje #autizam365, pokrenute 2023. godine s ciljem ukazivanja na probleme s kojima se svakodnevno susreću roditelji, ali i polaznici Osnovne škole Centar za autizam Split koja je zakonski tretira jednako kao i svaka druga osnovna škola u Hrvatskoj, što znači da ljeti ne radi.

image
Ivana Grgic/Cropix

Stoga je prvi cilj kojeg kampanjom žele postići organizacija ljetnog kampa za vrijeme ljetnih školskih praznika tijekom kojih bi se djeci osigurale likovne, glazbene i sportske radionice te zabavna i radna okupacija za odrasle autiste. U tome su i uspjeli prikupivši neophodnih 30 tisuća eura.

Akcija #autzam365 nastavlja se i ove godine kako bi polaznici Osnovne škole Centar za autizam proveli ugodne ljetne praznike te će sav prihod ostvaren na humanitarnoj reviji "Poznati u kuhinji" na sajmu GAST 2024 biti doniran u tu svrhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:13