‘WRO 2023‘

Hrvatsku će na svjetskom natjecanju u Panami predstavljati četiri tima mladih robotičara

Za natjecanje "WRO 2023" dosad se prijavilo 840 sudionika, a Hrvati će se natjecati u kategorijama Elementary, Junior, Senior i Future innovators

Natjecatelji ”WRO 2023”

 Privatna Arhiva/

Na ovogodišnjem svjetskom natjecanju iz robotike koje se održava u Panami od 7. do 9. studenog, nastupat će više od 210 timova od kojih će četiri predstavljati Hrvatsku. Za natjecanje "WRO 2023" dosad se prijavilo 840 sudionika, a Hrvati će se natjecati u kategorijama Elementary, Junior, Senior i Future innovators.

Udruga CHAOS iz Josipovca natječe se pod nazivom "CHAOS Josipovac 2" u kategoriji Elementary, dok će tim "Just for cake" iz zagrebačke Osnovne škole Ivana Cankara pokazati svoje znanje u kategoriji Junior. Prva osnovna škola Čakovec će sa svojim timom "PrimeDR" pokazati inovativnost u kategoriji Senior, a Srednja strukovna škola Samobor i tim "Golden drop" natječe se u kategoriji Future innovators.

image

Natjecatelji "WRO 2023"

Privatna Arhiva/

U hrvatskom izaslanstvu, uz timove su i predstavnici Hrvatskog robotičkog saveza Ana Sović Kržić i Janko Radigović uz suca Luku Bošnjakovića, koji će na natjecanju suditi, ali drugim timovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:18