nije gotovo

Horvatinčiću odbijena žalba: Mora se javiti u Remetinec 1. srpnja, ali još nije sigurno da će u zatvor

U bilo kojemu trenutku on može zatražiti novu odgodu izvršenja kazne, a što će vrlo vjerojatno i učiniti
Tomislav Horvatinčić
 Damjan Tadic/Cropix

Izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda odbilo je žalbu Tomislava Horvatinčića na odluku suca izvršenja prema kojoj je Horvatinčić dobio samo tri mjeseca odgode izvršenja zatvorske kazne. Prema sada pravomoćnoj odluci, Horvatinčić se 1. srpnja mora javiti u Remetinec na izdržavanje kazne od 4 godine i 10 mjeseci zatvora, zbog pomorske nesreće u kojoj je usmrtio talijanski bračni par. Dakle, u zatvor se mora javiti za manje od dva mjeseca pod prijetnjom uhićenja i sprovođenja u zatvor.

No, naravno, Horvatinčićevo slanje u zatvor još uvijek nije gotova stvar, budući da on može u bilo kojemu trenutku zatražiti novu odgodu, a što će vrlo vjerojatno i učiniti.

Posljednji puta, prije mjesec dana Horvatinčić je zatražio odgodu postoperativnoga oporavka nakon operacije maligne bolesti na nozi, odnosno zbog rehabilitacije, te je priložio liječničku dokumentaciju prema kojoj mu je za oporavak potrebno 6 mjeseci.

Međutim, sudac izvršenja zagrebačkoga Županijskoga suda, "dao" mu je za oporavak 3 mjeseca, odredivši 1. srpnja kao dan kada se Horvatinčić mora javiti u Remetinec. Horvatinčić se na tu odluku žalio, ali neuspješno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 13:55