‘ČESTITAO‘ IM

Grmoja o novoj vladi: ‘Nema dvojbe, sad znamo tko je stvarni gospodar Hrvatske. Ni Todorić nije bio ovako moćan‘

Nitko nikad nije bio ovoliko moćan, Ivica Todorić je za njega bio smiješan čak i kad je bio na vrhuncu moći, dodao je

Nikola Grmoja 

 Ranko Suvar/CROPIX

Trebat će godina dana samo da formiraju ministarstvo demografije u novoj Vladi i da ono zaživi, a da ne govorimo o tome da demografija ovisi o više resora. Stoga ne mogu vjerovati da su se u Domovinskom pokretu u potpunosti razotkrili i da im je ideološka priča bila samo krinka za ostvarivanje interesa, ovo je za Slobodnu Dalmaciju izjavio Nikola Grmoja iz Mosta, koji je među prvima reagirao na vijest o sastavljanju Vlade.

- Čestitike Vujnovcu! Ako je bilo dvojbe, sad je više nema, postao je stvarni gospodar Hrvatske - napisao je na X-u.

- Pitam se zašto su igrali ovako otvoreno. Mi smo znali da se kapital krije iza te stranke i bilo je za očekivati da će se Ivan Penava prikloniti Mariju Radiću i poslovnim interesima. S ministarstvima poljoprivrede i gospodarstva uzeli su sve za svoje sponzore, koji već kontroliraju 20 posto hrvatskog gospodarstva, a sad kotroliraju i Vladu. Doduše, oni su već kontrolirali i HDZ i imali svoje kadrove u HEP-u, počevši od Frane Barbarića do Ive Milatića, državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, a sad će to biti potpuna kontrola - tvrdi Grmoja.

Podsjeća da Pavo Vujnovac već drži energetiku, dobar dio poljoprivrede, transport, zatim preko Fortenove kontrolira hranu...

- Nitko nikad nije bio ovoliko moćan, Ivica Todorić je za njega bio smiješan čak i kad je bio na vrhuncu moći. Zato se pitam zašto su u DP-u igrali ovako otvoreno? Mogli su preko državnih tajnika zastupati svoje interese. Zašto im je bilo bitno da otvoreno uzmu ove resore, čudim se koliko su transparentni. Oni će igrati na suverenizam, a zapravo za Vujnovca. Ostvarivat će privatne interese koji se kriju iza lijepe domoljubne i suverenističke priče - izjavio je Nikola Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 19:35