TRI GODINE ZATVORA

Dubrovčanin regrutirao maloljetnika da za njega dila drogu, no tu priči nije kraj...

Obojica su priznala krivnju, a mlađahnom supočinitelju sud je odredio posebnu mjeru uključivanja u psihosocijalni tretman
 /Pu Sd/ Cropix

Osim što je M.S. (25) dao maloljetniku drogu da ju za njega preprodaje, regrutirao ga je da za njega pređe i granicu s Bosnom i Hercegovinom te da u njegovo ime preuzme opijate i dopremi mu ih nazad na područje Dubrovnika. Kroz njegove ruke prošlo je više stotina grama amfetamina, ali i nešto sitno marihuane, ulja kanabisa... Opijati su mu oduzeti, a s njim kao i sa srednjoškolcem odmah po saznanju, pozabavilo se dubrovačko tužiteljstvo a potom i Županijski sud u Dubrovniku koji je u navedenom slučaju donio nepravomoćnu presudu. Pa je tako M.S., iza kojeg je osam mjeseci provedenih u istražnom pritvoru, osuđen na tri godine zatvora, dok je, sad već mlađem punoljetniku sud izrekao odgojnu mjeru posebne obveze uključivanja u pojedinačni ili skupni psihosocijalni tretman u savjetovalištu za mlade koja može potrajati do godinu dana.

Od obojice je oduzeta droga i po pravomoćnosti presude bit će uništena, a od M.S. je oduzet i novac za koji se pretpostavlja da potječe od preprodaje opijata.

Obojica su priznala krivnju te izrazila žaljenje.

- Boravak u istražnom zatvoru mi je bio dovoljan da shvatim težinu svojih pogrešaka. Odlučio sam promijeniti svoje ponašanje i neću se više baviti tim aktivnostima. Spreman sam prihvatiti svaki uvjet, bilo liječenje ili rad za opće dobro. Obitelj me kući podržava i pronaći će mi posao. Ujedno koristim ovu priliku te se ispričavam suoptuženiku i njegovoj obitelji zbog svih neugodnosti u koje sam ih doveo – branio se M.S.

Prema optužbi, on je tijekom listopada 2021. sa 17-godišnjakom krenuo u biznis. Dao mu je 187,82 grama amfetamina da ih prodaje dalje za njega, a ostatak droge od 491 gram amfetamina držao je u sedam paketića u svome stanu na širem dubrovačkom području.

Tu priči nije kraj jer ga se tereti i da je od 1. do 15. listopada 2021. u tri navrata tražio maloljetnog prijatelja da za njega ode u Bosnu kod mjesta Osojnik te da od nepoznatih osoba preuzme pakiranja marihuane teške pola kilograma do kilogram. Maloljetnik ga je poslušao i otišao preko granice po zabranjenu supstancu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:18