NEMA MIRA

Drama u Splitu: Ivošević se sukobio s investitorom koji je krenuo čistiti parcelu, obojicu privela policija

Priznali ste da ste ispilali zaštićena stabla, rekao je splitski dogradonačelnik, među ostalim, vlasniku parcele

Bojan Ivošević i aktivistica

 Ante Cizmic/CROPIX

Nakon prošlogodišnjeg bizarnog incidenta na parceli ispod tvrđave Gripe koja je u vlasništvu tvrtke "Cocao", kad je splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević stao ispod prepiljenog stabla i vikao "neka padne po meni", da bi zatim deblo stabla bilo betonirano, sad je došlo do novog incidenta.

U utorak se, naime, Ivošević sukobio s investitorom koji je krenuo s čišćenjem parcele, piše Slobodna Dalmacija.

Došlo je do verbalnog prepucavanja između njih dvojice, nakon čega je, kako se doznaje s terena, dogradonačelnika i Igora Kraljevića privela policija. Ivošević je sa smiješkom ušao u policijsko vozilo.

- Priznali ste da ste ispilali zaštićena stabla - rekao je Ivošević, među ostalim, vlasniku parcele.

- Je li to moje ili vaše stablo - odgovorio mu je Kraljević.

- Čija stabla su bila 2019. godine kad su bila bužana i zalivena otrovom - dodala je susjeda s Gripa koja je u raspravi bila na Ivoševićevoj strani.

image

Čišćenje terena na Gripama

Ante Cizmic/CROPIX
image

Zaštićeno stablo

Ante Cizmic/CROPIX

U utorak, 30. siječnja, u ranim poslijepodnevnim satima, zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira policijski službenici doveli su u službene prostorije tri osobe zbog provođenja kriminalističkog istraživanja, potvrdili su iz splitske policije.

Prema informacijama s terena, ovako je tekla "rasprava" između Ivoševića i investitora:

- Je li pa prika u Njemačkoj - pitao je Ivošević vlasnika parcele.

- Je je, s tebom - odgovorio mu je ovaj.

- S čim je pa? Falit će za investicije. S koliko? 800 kila? - nastavio je dogradonačelnik.

Ivošević se potom obratio predstavnici tvrtke koja je dobila odobrenje za izvođenje radova, nakon čega se nastavila rasprava dogradonačelnika i investitora.

image

Bojan Ivošević

Ante Cizmic/CROPIX
image

Bojan Ivošević i aktivistica

Ante Cizmic/CROPIX

- To nije vaše, moje je. Nije tata kupio, nije mama kupila. Imamo pravo očistiti parcelu i došli smo obaviti zemljane radove - govorio je investitor dogradonačelniku.

Konzervatorski odjel u Splitu prošloga tjedna je temeljem Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara tvrtki "Neir" iz Splita, specijaliziranoj za istraživanje, analiziranje, dokumentiranje, restauriranje i konzerviranje kulturnih dobara, izdalo odobrenje za radove na toj parceli.

image

Bojan Ivošević

Ante Cizmic/CROPIX
image

Bojan Ivošević

Ante Cizmic/CROPIX

Predmetna lokacija nalazi se unutar preventivnog zaštićenog arheološkog nalazišta sjeverozapadni bastion tvrđave Gripe, zaštićenog rješenjem Konzervatorskog odjela u Splitu pod 2020. godine - navodi se u rješenju konzervatora koje je potpisao pročelnik Radoslav Bužančić, piše Slobodna Dalmacija.

- Tijekom radova na lokaciji potrebno je osigurati arheološki nadzor. Ako se prilikom radova naiđe na arheološki nalaz ili nalazište, nadzor će se proširiti u arheološka istraživanja. Sukladno rezultatima arheoloških radova, Konzervatorski odjel u Splitu odredit će daljnje postupanje. Sve radove na predmetnom području treba izvoditi pažljivo, kako ne bi došlo do oštećenja arheoloških ostataka sjeverozapadnog bastiona tvrđave Gripe. Žalba ne odgađa izvršenje ovog rješenja - navodi se u konzervatorskom rješenju, nakon čijeg donošenja su u utorak krenuli radovi čišćenja terena.

image

Incident na Gripama

Ante Cizmic/CROPIX
image

Bojan Ivošević i aktivistica

Ante Cizmic/CROPIX
image

Bojan Ivošević

Ante Cizmic/CROPIX
image

Incident na Gripama

Ante Cizmic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 16:16