NEPOTIZAM U PLAVOM KORNERU?

Dinamo osnovao tvrtku i na mjesto direktora postavio brata člana Uprave

Ako je Skupština odabrala Tomislava Antolića, ostaje goruće pitanje nepotizma, a ostaje visiti u zraku i radi li se o sukobu interesa
Krešimir Antolić, člana Uprave GNK Dinamo
 Goran Stanzl/Pool/Pixsell

Plavi korner d.o.o. društvo je s ograničenom odgovornošću za usluge, čije je sjedište u Maksimirskoj 128. Radi se, prema službenim podacima, o "djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane", te je pri Trgovačkom sudu, uz GNK Dinamo vezana od srpnja 2020. godine. Tada je klub osnovao dotičnu tvrtku. U naravi, radi se o kućicama na stadionu, koje gledateljima nude hranu i piće prije i tijekom nogometnih utakmica Dinama. Ništa čudno, rekli bismo...

Unatrag, dakle, godinu dana, Dinamo je otvorio tvrtku kćer, koja se bavi ugostiteljstvom, no vijest je da je kao direktor imenovan - Tomislav Antolić, brat Krešimira Antolića, člana Uprave GNK Dinamo, koji, usto, koliko čujemo, u klubu radi i kao kuhar.

Sukob interesa?

Priča o Plavom korneru nije nova: radi se o kućicama koje već dugo poslužuju hranu i piće, i koje su bile u koncesiji, samo je sada klub odlučio osnovati tvrtku koja će se i službeno baviti tim poslovima. U ovome času ne znamo je li osnivanje tvrtke i imenovanje Tomislava Antolića blagoslovila Skupština, koja bi, s obzirom na to da je klub Udruga, to morala učiniti. Javni natječaj za mjesto direktora nije nužan, ali sve drugo mora potvrditi Skupština.

Ako Skupština to jest učinila, ostaje goruće pitanje nepotizma, a ostaje visiti u zraku i radi li se o sukobu interesa, s obzirom na to da je Krešimir Antolić član Uprave kluba koji je otvorio tvrtku i tamo namjestio svoga brata. Ako i jest pravno sve čisto, moralno i etički definitivno je dubiozno.

Poslali smo jučer upit klubu o potvrdi informacije te pitanje radi li se o sukobu interesa. Ovo je službeni odgovor GNK Dinamo: "Gospodin Tomislav Antolić je 14. rujna 2019. godine, temeljem svojeg dotadašnjeg iskustva u ugostiteljstvu, zaposlen u GNK Dinamo, na radnom mjestu kuhara i voditelja klupskog restorana.

"Samo/upravljanje"

Klub je u ljeto 2020. godine donio odluku o tome da dotadašnjim koncesionarima hrane i pića na stadionu Maksimir ne obnovi ugovor te da će GNK Dinamo sam upravljati ugostiteljskim sektorom na stadionu. S obzirom na to donesena je odluka o osnivanju tvrtke Plavi korner d.o.o., registrirane u sudskom registru 31. srpnja 2020. godine, a koja u svojoj djelatnosti ima poslove uslužne djelatnosti hrane i pića. Slijedom svog radnog mjesta u GNK Dinamo, g. Tomislav Antolić je bez dodatne novčane naknade postavljen kao osoba ovlaštena za zastupanje tvrtke. Prigodom zapošljavanja i imenovanja Tomislava Antolića, g. Krešimir Antolić izuzeo se iz odlučivanja, a u svojoj ingerenciji kao član Uprave kluba nema nadzor nad poslovanjem tvrtke Plavi korner d.o.o. i/ili poslovanjem klupskog restorana. S obzirom na sve navedene činjenice i poslove koje obavljaju navedeni klupski djelatnici, ne smatramo da se u konkretnom slučaju radi o sukobu interesa".

Je li ovdje sve čisto, procijenite sami...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 18:54