TEŽAK ISPAD

Dijana Zadravec objavila skandalozan status o Romima pa ga obrisala: ‘Pucaju, siluju mačke, kradu, leže mrtvi pijani...‘

A jadna djeca tamo rođena nemaju šanse kad vide i odrastaju uz takve ‘uzore‘, kazala je Zadravec, inače članica HDZ-a

Dijana Zadravec

 Boris Kovacev/Cropix

Dijana Zadravec (HDZ), predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, na Facebooku je u srijedu objavila skandalozan status prepun rasističkih opaski na račun Roma.

Uz podijeljenu objavu Azila Prijatelji Čakovec, u kojoj volonteri govore o lošem stanju u međimurskom romskom naselju, Zadravec je objavila status koji je u međuvremenu obrisala.

Njegov sadržaj bio je sljedeći:

‘Kako izgledaju Romi u Međimurju – što rade domicilnom stanovništvu i životinjama – kad ne pucaju, siluju mačke ili mrtvi pijani leže naokolo i rade nove Rome, ne kradu i… Popis dug… Kad ne ucjenjuju Hitnu pomoć koja mora po njih jer ne dao Bog da ih odbiju, a drugi koji plaćaju zdravstvo čekaju u plućnom edemu… Iskustva su grozomorna. Al’ ne dao Bog da kažeš da su cigani. Držite se ljubitelji životinja, uzmite im sve životinje i zakonom zabranite držanje. A jadna djeca tamo rođena nemaju šanse kad vide i odrastaju uz takve ‘uzore‘, kazala je Zadravec, inače članica HDZ-a.

image

Sporni status Dijane Zadravec

Screenshot: Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 03:31