VRATIO 3,000.000 POSUĐENIH EURA

Zoran Janković prodao hotel u Omišlju zbog duga odvjetniku

Golemi dug od tri milijuna eura odvjetniku Marjanu Pišljaru obitelj ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića platila je i zahvaljujući prodaji hotela Delfin u Omišlju, spekuliraju ovih dana slovenski mediji.

Novac je 2009. posudio Jure Janković, a od 2010. Pišljar ga je pokušavao natjerati da mu ga i vrati. U studenome su ovršitelji iz Jankovićeva doma već iznijeli televizor, kauč, kuhinjski stol, bicikle, sef i više umjetničkih slika, vrijednih oko 30.000 eura, a u svibnju mu je Zoran Janković predao ključeve obiteljske kuće u Grosuplju vrijedne oko 300.000 eura.

Dionice Mercatora

Sam Jure Janković Pišljaru je već vratio oko 450.000, no kako je uspio skupiti ostatak od još više od dva milijuna, s obzirom na to da živi kod roditelja, da mu je račun u minusu, a tvrtka u blokadi, nepoznato je. Dio novca, oko 125.000 eura, tvrdi Pop TV, moglo je doći od prodaje dionica Mercatora u vlasništvu tvrtke Zorana Jankovića.

No, spekulira se da je većina duga otplaćena zahvaljujući prodaji hotela Delfin u Omišlju na Krku, koji je prodan u ožujku. Hotel je bio u vlasništvu zagrebačke E-gradnje, čiji je direktor Juretov brat Damijan, a vlasnik je bilo zajedničko poduzeće Electa braće Janković.

Prodan za viši iznos

Budući da su u međuvremenu s hotela Delfin nestale i sve hipoteke, Slovenske novice zaključuju da je hotel prodan za iznos koji je omogućio vraćanje svih dugova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 17:35