FACEBOOK ‘FAJT‘

Butković opet uzvraća Milanoviću, objavio sliku kravice: ‘Molim te, prenesi poruku svom rođaku kojim mi prijetiš...‘

Poručio mu je da i dalje čeka odgovore na pitanja koja mu je jučer postavio u svojoj ranijoj objavi

Oleg Butković

 Cropix/facebook/

NOVO 17:35 Butković je u nedjelju popodne ponovno odgovorio Milanoviću koji ga je napao iz Zagorja.

Njegov status s Facebooka niže prenosimo u cijelosti.

- Zorane,

opet mi nisi odgovorio na pitanja. Gledam te i slušam i ne vidim Predsjednika Republike nego nervoznog glasnogovornika stranih finanacijskih moćnika. Zabrinut sam za tvoje zdravlje jer si se previše uznemirio zbog dva tako jednostavna pitanja. U njima, kao što dobro znaš, nikoga nisam imenovao, ali ti si danas sam rekao o kome misliš da se radi i zaprijetio meni i mojoj obitelji u ime nekoga koga očito jako dobro poznaš. Zabrinut sam za državu u kojoj Predsjednik Republike javno prenosi prijetnje ministru i njegovoj obitelji. Ako je i od tebe Zorane, previše je.

Kako mi nisi odgovorio na pitanja, dat ću ti još malo vremena da se sabereš i kažeš javnosti istinu. Čujem da si sutra na Braču pa bi bilo zgodno da se prisjetiš jesi li tamo bio u suspektnom društvu.

P.S. Što se tiče tvojih prijetnji da će mi tvoj rođak uzeti sve, imam jednu molbu za njega pa te molim da mu je preneseš. Uzmite mi sve samo mi kravicu ne dirajte, napisao je Butković i objavio fotografiju kravice.


17:00 - Milanović je u nedjelju popodne iz Zagorja opet napao Butkovića. “Oklevetao je čovjeka kojem je to velika reputacijska šteta. Kad ti netko kaže da si pod sankcijama, da si Putinov prijatelj, to ljudima smeta. Ako nije istina, utuživo je. On će ih proganjati kao vrag grešnu dušu. Ostat će bez krčme, krave, kamiona, sve će mu uzeti. Taj čovjek nikad nije bio pod sankcijama, nikakve mu usluge nisu trebale”, rekao je Milanović, referirajući se na Butkovićeve prozivke Željka Runje koji je Milanovićev rođak.

“Sad je gotov”, poručio je Milanović Butkoviću. Više pročitajte ovdje.


13:09 - Facebook rat se nastavlja. Sada je na redu Butković. Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Zorane,

dobro jutro još jednom jer dok je drugima dan tebi je još jutro.

Vidim da izbjegavaš odgovoriti na moja pitanja pa ti je najlakše opet udariti na moju obitelj. Jadno i nisko, Zorane.

A kad si već spomenuo lukobran u Povilama, moram te razočarati pa reći da su ga izgradile i tvoje Rijeke pravde, tj. županijska Lučka uprava koju vodi SDP i tvoj pulen Saša Đujić.

Za razliku od tebe, ja neću govoriti o tvojoj obitelji, a imao bih itekako što za reći o poslovima članova tvoje obitelji. Za mene je obitelj ispred bilo kakve politike. I tu je ključna razlika između nas dvojice, ti razaraš, a ja gradim, Zorane.

P.S. Jedva čekam čuti odgovore na moja pitanja za koje jako dobro znaš da su itekako utemeljena. Znam da si se kasno probudio pa ti treba vremena da smisliš laž kojom ćeš se pokušati izvući. Samo vodi računa da odmah nakon tvog odgovora idu dodatna pitanja pa pazi da se ne zapetljaš u lažima. Stavio sam fotku Brača, a ti znaš zašto

Srdačan pozdrav,

Oleg


12.25 - Naravno, na odgovor Zorana Milanovića nije se trebalo dugo čekati. Ipak, predsjednik RH je najavio da će Butković konkretan odgovor dobiti nešto kasnije.

- Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem od kad si ministar? Zna se već, braco bivši policajac s 25 godina je preko noći postao uspješni kamiondžija pa i veleposjednik skupog zemljišta uz more. Jasno, ako si brat HDZ-ovog ministra možeš kupovati i pomorsko dobro. Al nije Olja zaboravio ni oca. Najprije je tata Butković od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna za obnovu svog kampa Povile, a onda je Oljino Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dalo osam milijuna kuna za gradnju novog lukobrana u uvali Povile - direktno pred restoranom tate Butkovića.

Osam milijuna kuna državnog novca, Olja, potrošio si da bi obiteljska birtija više zarađivala. Jasno je da Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ni u jednom slučaju nije našlo ništa sporno. Jer, država je HDZ-ovcima bankomat.

P.S. O lažima koje si napisao čujemo se kasnije, javim ti se iz Hrvatskog Zagorja s Uskrsne pištole - napisao je Milanović.


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ponovno je prozvao predsjednika Zorana Milanovića u najnovijoj objavi na Facebooku. Poručio mu je da i dalje čeka odgovore na pitanja koja mu je jučer postavio u svojoj objavi.

"Dobro jutro Zorane, oprosti što ti pišem ovako rano jer znam da duže spavaš, ali još čekam tvoje odgovore na moja dva pitanja. Nije valjda maca popapala jezik? P.S. Dobro promisli što ćeš odgovoriti jer ću imati i dodatna pitanja. Srdačan pozdrav", napisao je.

Podsjetimo, ministar je jučer navečer reagirao na Milanovićeve izjave, a u kojima je ranije komentirao SMS-ove koji su razmijenjeni između Butkovića i državne tajnice Josipe Rimac, u kojima je ona lobirala da se zaposli sin njezine prijateljice.

Predsjednik je izjavio da je ovo najkorumpiranija vlada te da je "gadljivo čitati kako su još jednom pokazali da oni s HDZ-ovim stranačkim iskaznicama mogu sve što hoće, a svim drugima što ostane ili neka idu van iz države."

"Tako je vjerni Oleg, na zamolbu Josipe, ugurao još jednog sina još jedne prijateljice u tvrtku koja posluje s državom", poručio je Milanović i time ‘piknuo‘ Butkovića koji se odmah oglasio na Facebooku.

Optužio ga je da je u bankama tražio otvaranje računa za svog rođaka (vjerojatno je mislio na Željka Runju) koji je pod britanskim sankcijama zbog veza s Rusijom.

"Milanoviću, očituj se!! Vidim da je Zoran Milanović javno pozvao na moje hapšenje zbog navodnog trgovanja utjecajem. E, sad ja tebe, Milanoviću, javno pozivam da odgovoriš na dva pitanja:

1. Je li trgovanje utjecajem ako predsjednik Republike, u konkretnom slučaju ti, Zorane Milanoviću, osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom?

2. Što si dobio kao protučinidbu za taj angažman?

Podsjećam te da je pomaganje sankcioniranim osobama i kršenje sankcija kazneno djelo. Kako bi ti rekao, Zorane Milanoviću, tjerao si lisicu, a istjerao King Konga. Srdačan pozdrav, Oleg", napisao je jučer Butković na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 15:01