VELIKI USPJEH

Bratovim stopama uspjeha: Sestra našeg slavnog tenisača postala direktorica moćnog društva

Ako Mario Ančić rastura u financijskom sektoru ‘preko bare‘, tamo u dalekoj Americi, ni mlađa sestra Sanja ne zaostaje

Sanja Ančić Ćurković

 Ronald Goršić/Cropix

Od male s Firula preko teniske reprezentacije do moćne igračice u svijetu biznisa. Ako Mario Ančić rastura u financijskom sektoru ‘preko bare‘, tamo u dalekoj Americi, ni mlađa sestra Sanja ne zaostaje. Dapače.

- Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, nastavilo je osnaživati svoj upravljački tim, a najnovija članica tima je Sanja Ančić Ćurković, direktorica i voditeljica okolišnog, društvenog i korporativnog upravljanja (ESG) - stigla je vijest.

Sanja Ančić Ćurković je u PCP došla iz McKinsey & Company, gdje je radila kao menadžment konzultant na raznim strateškim i operativnim projektima primarno u zdravstvenoj industriji, u kojoj je i radila prije dolaska u McKinsey & Company. Sanja Ančić Ćurković ima dvostruku diplomu Sveučilišta u Zagrebu, Farmaceutskog-biokemijskog fakulteta te specijalističkog studija poslovne ekonomije, a MBA program je završila na prestižnoj ESADE poslovnoj školi u Barceloni.

- Ponosni smo da je Sanja odabrala PCP za nastavak svoje karijere i da će njeno znanje i iskustvo biti značajan doprinos PCP timu i u korist svih naših dionika - naglasio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a.

PCP je putem fonda ASEF (Adriatic Structured Equity Fund) do sada investirao više od 100 milijuna eura u domaće i kompanije u susjednoj Sloveniji.

Sanja je bila iznimno talentirana tenisačica, ali ozljeda ju je zaustavila da napravi veliku tenisku karijeru.

Splitska tenisačica ušla je u svjetski top 150 i nastupila je na sva četiri Grand Slam turnira. No, sa 17 godina zbog ozljede je morala donijeti tešku odluku. Sanja je imala hrabrosti i u pravo se vrijeme odlučila ostaviti profesionalnog igranja tenisa te većinu svoje energije usmjeriti u obrazovanje.

MBA program na ESADE Business School u Barceloni završila je 2017. godine, nakon čega je počela raditi za McKinsey & Company, veliku američku konzultantsku kuću.

- U Barceloni sam studirala dvije godine, naučila sam i španjolski jezik. Super iskustvo, tamo studiraju neki od najpametnijih ljudi iz cijelog svijeta. Iskustvo neprocjenjivo, upoznala sam druge kulture i vidjela kako stvari funkcioniraju u njihovom zemljama. I to mi je otvorilo vrata top poslovnog svijeta. Uzbuđena sam i sretna što sam imala uspješan prijelaz iz hrvatskih omjera u svjetske poslovne vode - kazala nam je Sanja u intervjuu 2017.

Sanja se i u kolovozu 2017. vjenčala s dugogodišnjim dečkom Ivanom Ćurkovićem, diplomiranim ekonomistom. Vjenčanje se odvilo u baroknoj crkvi Gospe od Pojišana. Za svoj najsvečaniji dan Sanja je odjenula jednostavnu bijelu vjenčanicu ukrašenu čipkastim naramenicama, a poseban šarm dao je njezin mirisni svadbeni buket satkan od purpurnih ruža i lavande. Tijekom izmjenjivanja bračnih zavjeta najponosniji su bili Stipe Ančić, koji je kćer doveo do oltara, majka Nilda te Sanjina braća Ivica i Mario.

Danas je Sanja uspješna poslovna žena, majka i supruga. A tek počinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 13:31