GRLIĆ RADMAN

‘Bio sam izložen javnom linču, hajci, uvredama. To nije bilo lako izdržati... Milijunska dividenda? To je život, ne razmišljam o tom novcu‘

‘Povjerenstvo će utvrditi prekršaj i postupit ću shodno odluci. To je prekršaj...‘, rekao je Grlić Radman

Gordan Grlić Radman

 Darko Tomas/Cropix

Nakon što je Hrvatski sabor devet i pol sati raspravljao o iskazivanju nepovjerenja ministru Gordanu Grliću Radmanu zbog neupisivanja 2,1 milijuna eura dobiti od dividende u imovinsku karticu, taj je prijedlog odbijen, a Grlić Radman je za N1 televiziju rekao da je njegova imovinska kartica ažurirana i da se u njoj može sve vidjeti.

- Ne bih ju komentirao prije nego ju Povjerenstvo za sukob interesa odobri, to jest, stavi na svoje web stranice. Pazite, to je život, ne razmišljam o tom novcu, kaže Grlić Radman i dodaje da je premijer branio ono što je on sam rekao u medijima.

- Da sam pogriješio, da nisam ažurirao imovinsku karticu. Povjerenstvo će utvrditi prekršaj i postupit ću shodno odluci. To je prekršaj. Taj novac je stečen zakonito, nitko nije oštećen, plaćen je porez. U ovih sam mjesec dana bio izložen gotovo javnom linču, hajci, uvredama. To nije bilo lako izdržati. A zbog čega? Zbog moje neažurnosti. No, ja sam priznao grešku. Pogledajte imovinsku karticu pa će sve biti jasno. Svi su prihodi unutra. Nastojalo se imputirati da se nešto sakrilo, ali nije se imalo što kad je sve javno. Sve informacije o transakciji novca se mogu dobiti u FINA-i. Ne znam ni ja što sam sve mijenjao, to sam prepustio odvjetnicima i stručnjacima. Fokusiran sam na svoj posao, ne želim da trpi. Ispunjavanje imovinske kartice nije jednostavan posao. Nisam jedini koji nije ispunio imovinsku karticu, rekao je Grlić Radman, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:15