BLAGDANSKE PORUKE

Anušić i Hranj čestitali Božić hrvatskim vojnicima u misijama i operacijama

‘Sudjelujući u misijama i operacijama pridonosite jačanju kolektivnog mira i sigurnosti‘
 MORH/F.Klen

Ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj uputili su u srijedu, putem video konferencije, božićne i novogodišnje čestitke te im zahvalili na na profesionalizmu i doprinosu u misijama i operacijama diljem svijeta.

Ministar Anušić poručio je pripadnicima Hrvatske vojske da je iznimno ponosan što sudjelovanjem u brojnim operacijama i misijama nastavljaju pridonositi stvaranju pozitivne slike i priče o Republici Hrvatskoj kao pouzdanom savezniku i partneru.

„Sudjelujući u misijama i operacijama pridonosite jačanju kolektivnog mira i sigurnosti, ali pokazujete i dokazujete sjajan ugled hrvatskog vojnika koji je stjecan na najteži mogući način, u Domovinskom ratu, a kasnije i u brojnim operacijama i misijama potpore miru diljem svijeta“, istaknuo je ministar obrane.

Dodao je i da ga posebice veseli činjenica što će tijekom sutrašnjeg dana posjetiti pripadnike 12. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj.

Načelnik Glavnog stožera OSRH, admiral Hranj poručio je pripadnicima Hrvatske vojske da tijekom izvršavanja svih zadaća u operacijama i misijama trebaju biti oprezni imajući na umu svoju i sigurnost svojih kolega: „Neka vam sigurnost bude na prvome mjestu, čuvajte ugled Republike Hrvatske i pripadnika Hrvatske vojske koja je nadaleko poznata i cijenjena“.

Zapovjednici kontingenata i čelnici nacionalnih timova iz operacija i misija potpore miru uputili su blagdanske čestitke svima u Hrvatskoj, a posebice svojim obiteljima koje su im, naglasili su, neizmjerna potpora, pogotovo u blagdansko vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:23