‘POSPREMLJENI‘ U ZATVOR

Afganistanci u Lici osumnjičeni za krijumčarenje ljudi, jedan napao policajca: ‘Sve iz koristoljublja...‘

Protiv 21-godišnjeg vozača i 24-godišnjeg suvozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljena kaznena prijava

Migranti; ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Dvojicu mladih Afganistanaca u dva odvojena slučaja lički su policajci spriječili u krijumčarenju migranata, a jednog od njih sumnjiče za fizički napad na policajca, pa će ga teretiti i za kazneno djelo "prisile prema službenoj osobi". Kako javljaju iz PU ličko-senjske, službenici Ravnateljstva policije su vozilo BiH oznaka kojim je upravljao 24-godišnji Afganistanac zaustavili na području Korenice, prevozeći u njemu devet osoba bez osobnih dokumenata.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 24-godišnji državljanin Afganistana strane državljane prevozio iz koristoljublja te da su strani državljani nezakonito prešli državnu granicu. Strani državljani su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom, nakon čega su prevezeni u Prihvatilište za tražitelje azila. Nadalje je 24-godišnji državljanin Afganistana osumnjičen i da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, jer je tijekom postupanja fizički napao policijskog službenika pokušavajući ga spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije, kažu u PU ličko-senjskoj, navodeći da je osumnjičenik predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

U drugom slučaju, također u subotu u jutarnjim satima policijski službenici Ravnateljstva policije su na području Rakovice zaustavili osobni automobil njemačke nacionalne oznake kojim je upravljao 21-godišnji državljanin Afganistana, dok se kao suvozač nalazio 24-godišnji državljanin Afganistana, te pet stranih državljana.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su strani državljani nezakonito prešli državnu granicu i svi su izrazili namjeru za međunarodnu zaštitu te su prevezeni u Prihvatilište za tražitelje azila. Zbog osnovane sumnje da su iz koristoljublja prevozili strane državljane protiv 21-godišnjeg vozača i 24-godišnjeg suvozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljena kaznena prijava - kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:54