UŽAS U ZAGREBU

Vozač ZET-ovog busa, koji je djevojku vukao 40 m po asfaltu, zaradio samo prekršajnu prijavu: Policija objasnila zašto

Policija je zaključila kako nema osnove za kazneni progon vozača

Ozljede djevojke koju je vukao ZET-ov autobus

 Danas.hr/

Vozač ZET-ovog autobusa, koji je prošlog petka u Ulici Ante Starčevića 40 metara po cesti vukao 17-godišnju djevojku, ne primijetivši da joj se noga zaglavila u vratima autobusa, bit će prekršajno prijavljen, potvrdili su nam iz zagrebačke policije.

Policija je nakon kriminalističkog istraživanja te analize ozljeda koje je zadobila djevojka, a o kojima su ih informirali liječnici, zaključila kako nema osnove za kazneni progon vozača. Odlučili su kako se radi o prekršaju budući da je vozač postupao nepažljivo, odnosno nije provjerio jesu li sva vrata sigurno zatvorena.

Odgovor zagrebačke policije na upit Jutarnjeg lista donosimo u cijelosti:

"25. kolovoza 2023. godine oko 22 sata 55-godišnjak je upravljao autobusom javnog gradskog prijevoza zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Ante Starčevića iz smjera sjevera. Dolaskom do izlaska sa stajališta autobusa, vozač se nije uvjerio da radnjom kretanja vozila ne dovodi u opasnost druge u sudionike u prometu, uslijed čega je došlo do zaglavljena noge maloljetne pješakinje, a potom i pada na kolnik. Pješakinja je neposredno prije kretanja autobusa htjela ući u autobus, da bi ju tada naprijed navedeni autobus vukao po kolniku, prilikom čega je zadobila ozljede u vidu oguljotina te je naposljetku uspjela izvući zaglavljenu nogu dok se vozač s autobusom udaljio s mjesta događaja.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena maloljetnica kojoj je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. Neposredno prije odlaska u Kliniku za dječje bolesti, u pratnji majke je zatražila pomoć u Zavodu za hitnu medicinu Ispostava Zaprešić.

Zbog izazivanja prometne nesreće policijski službenici Policijske postaje Zaprešić će protiv vozača autobusa podnijeti Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz članka 43. stavka 2. kažnjivo po članku 43. stavka 3. i članka 175. stavka 1. kažnjivo po članku 175. stavka 3. s primjenom članka 293. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama", poručuju iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:56