KRIVO JE MORE...

Ukrajinac se upucavao konobarici na Hvaru pa završio u moru. Vratio se na rivu, no bilo bi bolje da nije...

Ukrajinac je nakon cjelodnevnog ispijanja alkohola počeo zadirkivati konobaricu
 Paun Paunovic/Cropix

Kad smo u ponedjeljak zaprimili dojavu građana po kojoj je u nedjelju poslijepodne u Jelsi na otoku Hvaru, došlo do masovne tučnjave ruskih gostiju s usidrene jedrilice i osoblja jednog restorana, pomislili smo da je čudno kako splitska policija, iako to redovito čine u sličnim situacijama, nije izvjestila javnost o "masovki" u kojoj je, po prvoj dojavi, bilo i bacanja gostiju u more te ozlijeđenih osoba.

No, vrlo brzo bilo postalo je jasno da su se "tresla brda, a rodio se miš" odnosno da nije riječ o masovnoj makljaži nego o ispadu pijanog turista, i to ukrajinskog državljanina koji je, nakon cjelodnevnog ispijanja alkohola, počeo zadirkivati i "upucavati" se konobarici restorana.

Njoj se takvo ponašanje gosta nije svidjelo pa ga je gurnula te je on s obale pao u more. Nakon što se nekako izvukao na rivu, skinuo je mokru majicu i bacio je prema djelatnici želeći je pogoditi, a tada u njezinu obranu staje i vlasnik restorana pa Ukrajinac ponovno završava u moru.

- Ispred ugostiteljskog objekta u Jelsi je došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem su sudjelovale tri osobe. Utvrđeno je da je do narušavanja došlo kada je 39-godišnji državljanin Ukrajine došao na terasu obližnjeg restorana te je verbalno i potom fizički napao 43-godišnju djelatnicu koja ga je odgurnula prilikom čega je pao u more.

Izlaskom iz mora je nastavio s napadom usmjerenim prema djelatnici te ga je u daljnjem napadu spriječio 37-godišnji djelatnik restorana koji ga je odgurnuo pri čemu je ponovno pao u more. Protiv 43-godišnjakinje i 37-godišnjaka, oboje hrvatskih državljana, podnijet je optužni prijedlog sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira (propisana kazna je od 300 do dvioje tisuće eura ili do 30 dana zatvora, op.a.), dok je 39-godišnjem državljaninu Ukrajine izdan prekršajni nalog također sukladno tom Zakonu.

U ovom narušavanju javnog reda i mira nitko nije ozlijeđen - pojasnili su iz splitske policije.

Doznajemo i da je Ukrajinac odmah po dolasku policije platio na mjestu događaja dvije trećine izdane prekršajne kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:37