PAO PLJAČKAŠ

Uhićen muškarac (41) u Istri, na meti su mu bile samo kuće slovenskih državljana

Priveden je zbog devet kaznenih djela od čega je šest krađa i tri računalne prijevare

Policija (ilustracija)

 Goran Mehkek/Cropix

Zbog devet kaznenih djela od čega je šest krađa i tri računalne prijevare od kojih dvije nije uspio realizirati, policija u Bujama kazneno je prijavila 41-godišnjeg Istrijana.

Tijekom iscrpnog kriminalističkog istraživanja, policija je utvrdila da je uhićeni prvo 29. rujna ušetao u otključanu kuću u naselju Đuba kod Umaga. Ukrao je novac i mobitel oštetivši 64-godišnju Slovenku za više stotina eura.

No tu nije stao, nego je i 30. listopada bio aktivan. Iz kuće u Dajli kod Novigrada ukrao je dvije torbe s novčanikom, osobnim ispravama i bankovnim karticama oštetivši još dvoje državljana Slovenije, starih 71 i 74 godine, za nekoliko stotina eura.

S njihovim je karticama potom u Brtonigli pokušavao na bankomatu skinuti novac. Od tri pokušaja, jednom mu je upalilo jer je uzeo nekoliko stotina eura.

Zatim se 20. studenoga vratio u naselje Đuba gdje je provalio u vikendicu iz koje je ukrao prijenosno računalo i fotoaparat oštetivši još jednog Slovenca za više stotina eura.

Odlučno se potom vratio i u Dajlu gdje je provalio u još jednu kuću te ukrao televizor, alkoholna pića i druge vrijednosti. I tu je na meti bila slovenska državljanka stara 65 godina koju je oštetio za preko 500 eura.

Po dovršetku istraživanja policija ga je predala uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku, a o tužiteljstvu dalje ovisi hoće li zatražiti njegovo pritvaranje ili će se braniti sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:04