MUČNI PRIZORI

U stanu u Zagrebu pronašli tijelo muškarca, mrtav je mjesecima: ‘Pojavili su nam se žohari i druge štetočine‘

U stanu preminulog muškarca pronađeno je i mnogo smeća. Stanari sumnjaju da su zbog njega u zgradu nahrupili žohari

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Puhovski/Cropix

Nakon što se jednom stambenom zgradom u Zagrebu proširio sumnjiv nepodnošljiv smrad, stanari su pozvali policiju koja je utvrdila da je jedan od stanara preminuo prije više mjeseci te da je njegov stan izvor neugodnog mirisa, piše Dnevnik.hr.

Muškarčevo se tijelo raspalo, a u stanu su pronađene i velike količine smeća.

- U poluraspadnutom stanju u WC-u, na školjci. Onda znate koliko je dugo bio. Ne znam koliko vremena treba da se takvo stanje dogodi - rekla stanovnica spomenute zgrade Jadranka Dejanović.

- Samo da mu je krevet bio OK, a okolo sve smeće…. Slike su katastrofa. Ja kad sam to vidio… To je katastrofa - rekao je stanovnik zgrade Nediljko Banović za Novu TV.

Stanari sumnjaju da su žohari i druge štetočine u njihovu zgradu nahrupili upravo zbog tog smeća. Rekli da se s njima bore već duže vrijeme

- Primijetila sam prije par dana žohare. Bili su po podu, tamo isto na zidu - rekla je stanovnica zgrade Marija Uglešić.

- Kad izlaziš, stalno moraš posprejati po zidu. Mislimo da je to potencijalna zaraza - rekao je stanovnik zgrade Darko Vukomirović.

Zavod za javno zdravstvo ustvrdio je da što prije treba očistiti stan, no to se neće moći dogoditi prije nego što se ne završi ostavinska rasprava.

Ako su nasljednici poznati, ona može trajati do mjesec dana. Ako nisu, onda se proces može otegnuti.

- Sigurno i više od pola godine jer treba pola godine samo da se objavi oglas i čeka tih šest mjeseci da se potencijalni nasljednici jave. Ta ostavina možda neće završiti u jednom ročištu. Možda će trajati ročište dva. Mi govorimo o nekom periodu preko 6 mjeseci pa možda i do godinu dana - rekla je odvjetnica Ines Margetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 19:40