TUŽAN EPILOG

U KBC-u Osijek preminuo 73-godišnjak koji je ozlijeđen u eksploziji plina

Eksplozivna smjesa aktivirana je kada je 73-godišnjak uključio TV prijamnik

Ilustracija

 Marko Mrkonjic/Cropix

U Kliničkom bolničkom centru Osijek preminuo je 73-godišnjak koji je u bolnicu prevezen s teškim tjelesnim ozljedama uslijed eksplozije plina u njegovom stanu koja se dogodila u nedjelju.

Ozljede s kojima je došao bile su preteške.

Podsjetimo, do eksplozije je došlo uslijed nekontroliranog istjecanja plina iz plinske mreže, pri čemu je došlo do stvaranja velike koncentracije i nastajanja eksplozivne smjese koja je aktivirana u trenutku kada je 73-godišnjak s daljinskim uređajem uključio TV prijemnik.

Od siline eksplozije i požara koji je uslijedio, nesretni je čovjek zadobio teške tjelesne ozljede s kojima je prevezen u KBC, gdje je izgubio bitku za život.

U ovoj je tragediji jedna osoba zadobila lakše ozljede, a riječ je o 40-godišnjoj susjedi nesretnog 73-godišnjaka. Naime, eksplozija je bila toliko snažna da je izazvala rušenje zida susjednog stana, pri čemu je nastradala 40-godišnja žena.

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, nakon čega je obavljen očevid kojeg je vodio inspektor zaštite od požara u suradnji s očevidnom ekipom PU osječko-baranjske.

Utvrđena je materijalna šteta od oko 12.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:49