SMRT U ZATVORU

Trojac u Zagrebu se napio pa završio na triježnjenju u policijskoj postaji, jedan od njih umro u pritvoru

Obavljenim očevidom na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela

Ilustracija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Nakon što je jučer ujutro s dvojicom poznanika završio u Jedinici za zadržavanje i prepratu PU zagrebačke te su trebali biti, nakon što se otrijezne, privedeni na Prekršajni sud u Zagrebu, nažalost 44-godišnjak do suda stigao nije. Njegovo srce prestalo je kucati iz neutvrđenog razloga u ćeliji pritvorske jedinice na Oranicama.

- U večernjim satima jučer, dok su policijski službenici uhićenim osobama donosili večeru, pokušali su probuditi prvoosumnjičenog muškarca. No, s obzirom da nije davao znakove života, policijski su službenici odmah zatražili dolazak Hitne medicinske pomoći koja je po dolasku konstatirala njegovu smrt - kažu iz PU zagrebačke.

Inače, prije tog tragičnog događaja policija je provela kriminalističko istraživanje jer su u jutarnjim satima policajci postupali u Ulici Matka Baštijana gdje su, bez uporabe sredstava prisile, priveli trojicu muškaraca starih 44, 69 i 44 godine, a koji su narušavali javni red i mir konzumacijom alkohola na javnom mjestu i odavanjem skitnji.

Sva trojica su pritom u postaji alkotestirana te je svaki napuhao oko 1,40 promila alkohola.

- Iz navedenog su razloga sva trojica smještena u Jedinicu za zadržavanje i prepratu PU zagrebačke do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega su trebali biti dovedeni na nadležni prekršajni sud. O navedenom događaju obaviješteno je nadležno državno odvjetništvo koje je obavljanje očevida prepustilo policijskim službenicima. Obavljenim očevidom na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela - kažu iz PU zagrebačke dodajući da je beživotno tijelo muškarca prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će se obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:38