NOVI DETALJI

‘Trautmann je zakopao kosti kraj jezera Orešje, a s Marinom je podijelio 400.000 eura‘

Pronađena lubanja, bedrena kost i još druge sitnije kosti trenutno su na vještačenju na Zavodu sa sudsku medicinu i kriminalistiku

Werner Trautmann

 Jutarnji List

O stravičnom ubojstvu Tonyja Gerarda (58) iz koristoljublja i radi prikrivanja drugog kaznenog djela, čije su ostatke trupla policajci ekshumirali kraj jezera Orešje nadomak Svete Nedelje, oglasilo se i velikogoričko tužiteljstvo.

Nakon godinu dana provođenja posebnih dokaznih radnji, obruč sumnje stegao se oko starih policijskih znanaca, nekadašnjih supružnika Wernera Trautmanna (57) i Marine Šnajder (61), koji su nesretnog muškarca, prema sumnjama istražitelja, lišili života u stanu u okolici metropole kako bi zadržali 400.000 eura od kupoprodaje Gerardovih nekretnina u Dubrovniku, a koje su prodali dvojici lokalnih ugostitelja na osnovu krivotvorene dokumentacije i bez znanja vlasnika.

image

Werner Trautmann

Jutarnji List

- U suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke dežurna županijska državna odvjetnica u Velikoj Gorici je provela 23. veljače dokaznu radnju očevida i ekshumaciju ostataka dijelova ljudskog tijela. Isti su potom prevezeni na Zavod za sudsku medicinu te je naloženo provođenje daljnjih vještačenja. Potom je 27. veljače provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 57-godišnjeg njemačkog državljanina i 61-godišnje osumnjičene hrvatske državljane zbog osnovane sumnje u počinjenje teškog ubojstva – kažu iz velikogoričkog tužiteljstva, navodeći da su, kako smo već pisali, osumnjičenici od 22. veljače do 12. ožujka 2022. doveli 58-godišnjaka u unajmljeni stan u Sv. Nedelji, gdje su ga na neutvrđeni način usmrtili kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali stečenu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura, koju su međusobno podijelili.

Tužiteljstvo ujedno dodaje i da je Šnajder od druge polovice prosinca 2021. pa do prve polovice siječnja 2022., krivotvorila isprave na temelju kojih je u siječnju i veljači 2022., kao punomoćnica prodavatelja oštećenog 58-godišnjaka, prodala njegov poslovni prostor u Dubrovniku trećim osobama za 400.000 eura.

image

Tony Gerard

Nestali.hr/mup/

- Osnovano se sumnja da je 57-godišnjak, radi prikrivanja počinjenog kaznenog djela ubojstva, odbacio mrtvo tijelo 58-godišnjaka na neutvrđenom mjestu, da bi 23. veljače 2024., sa navedene lokacije dio posmrtnih ostataka 58-godišnje žrtve automobilom dovezao u šumski predio na jezeru Orešje te ih ubacio u prethodno iskopanu rupu u zemlji. Osnovano se sumnja i da je potom, na više različitih lokacija u Zagrebačkoj županiji, odbacio rukavice i torbu koje je koristio, kao i odjeću u koju je bio odjeven – zaključuje tužiteljstvo, koje je od dežurnog suca istrage zatražili određivanje istražnog zatvora za Trautmanna i Šnajder. Isti im je odmah bio i određen jer u njegovu slučaju postoji opasnost od bijega, ponavljanja djela kao i utjecaja na svjedoke

image

Kraj jezera Orešje nadomak Svete Nedelje pronađeni ostaci ljudskog kostura

Goran Mehkek/Cropix

Podsjetimo, jučer smo objavili da je Trautmannu policija već neko vrijeme ‘puhala‘ za vratom u maksimalnoj tajnosti te su ga uočili kako se proteklog tjedna ne odvaja od lopate, pa su ga u konačnici i zatekli na šumskom predjelu kako na 60 centimetara dubine zakopava posmrtne ostatke muškarca za kojeg se pretpostavlja da je upravo Gerard, čiji je nestanak njegov sin prijavio 22. veljače 2022.

Nekoliko dana prije toga, Gerard je sinu poslao crno-bijelu fotografiju isječenog prsta ruke, a u razgovoru mu je, govoreći vrlo usporeno, kazao da je ranjen i da ga moli da što prije dođe u Hrvatsku, u okolicu Zagreba te da će mu sve ispričati. Kad je sin došao u Hrvatsku, točnije u stan u Vrbanićevoj ulici u Zagrebu gdje mu je otac živio u posljednje vrijeme, stan je bio zaključan i u totalnom neredu, a ono što je uočio da je bila upaljena grijalica. Oca nigdje nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:04