PROMETNA NESREĆA

Teško ozljeđen vlasnik automobila zaradio prijavu jer ga je dao vozaču bez vozačke

18-godišnji mladić zaradio je kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće
 Niksa Stipanicev/Cropix

Dali ste na korištenje svoje vozilo osobi koja nema položen vozački ispit? I još ste pritom bili na mjestu suvozača i teško ste ozlijeđeni? Zaradit ćete optužni prijedlog i biti kažnjeni. Na vlastitoj koži osjetio je to jučer oko 19.20 sati 48-godišnji vlasnik Fiata šibenskih oznaka nakon što je 18-godišnji vozač skrivio prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen upravo vlasnik auta.

A do nesreće je došlo kada je netom punoljetni mladić, prije stjecanja prava na upravljanje, vozio Fiat po makadamskom kolniku jednog parkirališta u Šibeniku. Zbog neprilagođene brzine kretanja automobila u odnosu na osobine ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem te je sletio izvan parkirališta u dva ogradna betonska odbojnika koje je od siline naleta probio i dalje vozilom sletio niz kameno-zemljani nasip ispod razine kolnika.

Tad se konačno zaustavio, a ubrzo je policija pristigla na mjesto događaja i obavila očevid. Vozačev suputnik, koji je ujedno i vlasnik auta, je prevezen u bolnicu na sanaciju ozljeda te će biti prekršajno prijavljen jer je vozilo dao na upravljanje osobi koja na to nema pravo. Mladi, pak, vozač zaradio je kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 00:24