IŠLI IZ BOLNICE

Svjedoci o strašnoj tragediji u Kaštelima: ‘Okliznula se i pala, poginula je bolesnom suprugu pred očima‘

Hodajući natraške u jednom se trenutku okliznula i pala, a budući da je vlak naišao, uslijedio je udar

Policijski očevid

 Ante Čizmić/Cropix

Na željezničkom pružnom prijelazu u Kaštel Sućurcu, u četvrtak u 12.25 sati u naletu teretnog vlaka koji je vozio iz smjera Perkovića prema Solinu smrtno je stradala pješakinja, javlja Slobodna Dalmacija.

Željeznički promet je u prekidu, a cestovni se odvijao usporeno. Tragedija se dogodila na glavnom željezničkom prijelazu u Sućurcu koji se nalazi na Putaljskom putu, ulici koja povezuje Jadransku magistralu sa starom Kaštelanskom cestom i središtem mjesta.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

Nakon očevida, u kojemu su uz policijske djelatnike sudjelovali Josip Mršić, zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu i prometni stručnjak i vještak Stanko Smodlaka, te predstavnik "Hrvatskih željeznica", Mršić je za Slobodnu Dalmaciju samo kratko izjavio da su izvidi u tijeku.

Smodlaka je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu.

Kako smo doznali iz razgovora s nekima od susjeda koji su se našli u blizini mjesta nesreće, stradala je žena koja živi u neposrednoj blizini, u Ulici Suvača koja se proteže neposredno uz sjevernu stranu pruge, u pravcu Splita, a u koju se iz Putaljskog puta ulazi upravo na križanju kod željezničkog prijelaza.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

Zajedno sa suprugom koji je vozio automobil kojim su dolazili iz Splita i spuštali se niz Putaljski put stajali su u koloni vozila formiranoj zbog spuštene zaštitne rampe, u očekivanju prolaska vlaka. Jedna od susjeda nam je rekla da je žena po svemu sudeći izišla iz automobila, ispred kojega su bila još tri, kako bi pogledala hoće li vlak skoro naići pa da pokušaju skrenuti u svoju ulicu sa sjeverne strane pruge da bi što prije stigli kući.

Hodajući natraške u jednom se trenutku okliznula i pala, a budući da je vlak naišao, uslijedio je udar od kojega je zadobila teške tjelesne ozljede i na mjestu preminula.

Dok se odvijao očevid, za nesretnog supruga koji se zadržao neko vrijeme u blizini mjesta nesreće, pobrinuli su se prisutni policijski djelatnici i susjedi. Građani su nam rekli da suprug ima zdravstvenih problema i da se nesreća prema njihovu saznanju nesreća dogodila dok su se vraćali iz Splita, iz bolnice.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:32