POKRENUTA ISTRAGA

Suludi pohod u totalnom rastrojstvu: Bivšem mužu ukrala roštilj i puno alkohola, a zatim mu zapalila kamion

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici otvorilo je istragu protiv 49-godišnje žene

Policijsko vozilo

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici otvorilo je istragu protiv 49-godišnje žene zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe, odnosno dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Žena je, naime, 15. svibnja ove godine u jednom naselju Virovitičko-podravske županije prvo iz otključane smočnice u tuđem dvorištu uzela električni roštilj, veću količinu alkoholnih pića i sokova te ih stavila u građevinska kolica, ukupne vrijednosti oko 2.500,00 kuna, a potom iz teretnog automobila uzela dvije motorne pile, vrijednosti oko 7.500,00 kuna u vlasništvu drugog oštećenika.

‘‘Sve otuđene predmete je odnijela kući, a potom je, osnovano se sumnja, u cilju da se osveti i dovede u opasnost imovinu većeg opsega bivšeg izvanbračnog supruga, u dvorištu obiteljske kuće oštećenika, smatrajući da je navedeni teretni automobil njegovo vlasništvo, šibicama zapalila zapaljivu tekućinu i prolila ju po tovarnom sanduku u kojem je bio prijenosni rezervoar za gorivo s 420 litara dizel goriva, jedna metalna bačva s oko 50 litara goriva eurosuper, tri PVC spremnika od po osam litara s mješavinom benzina i ulja te zračni filteri za traktor. Na opisani je način došlo do zapaljenja i prijenosa topline na PVC kanistre ispunjene benzinom i gorenja plastike i zračnih filtera za traktor. Požar je uspio ugasiti oštećenikov sin pa se požar nije proširio na teretni automobil parkiran uz dvorišnu prostoriju i obiteljsku kuću, a ni na stvari koje su se nalazile u teretnom vozilu‘", priopćili su iz ODO-a u Virovitici, dodavši i kako je 49-godišnjakinja navedena kaznena djela počinila u neubrojivom stanju.

Ženi su još ranije određene mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku te zabrane uspostavljanja i održavanja veze s oštećenikom, kao i obveza okrivljenice javljanja dva puta tjedno policijskoj postaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:48