PLAN ZA LIKVIDACIJU

Sablju su ova dvojica već htjela ubiti, policija mu čuvala ženu i troje djece: ‘Jadno, to se ne radi!‘

Njegova supruga primijetila je sumnjivca s ruksakom, a onda je netko ‘navalio‘ na portafon...

Viktor Milaković i Leo Zdenjak već se dulji period nalaze iza rešetaka

 Facebook

Nakon što je na Laništu u ponedjeljak 31. svibnja 2021. godine eksplozivom raznesen stan Sabljina kuma Tomislava Sučića, planirala se i likvidacija Tomislava Sablje, ali je to tada policija spriječila. Sada suđenje čekaju Viktor Milaković i suoptuženici kojima se stavlja na teret da su optuženika iz akcije Tebra namjeravali likvidirati na Knežiji gdje stanuje.

Jedno vrijeme policija je čak i čuvala Sabljinu obitelj. Njegova supruga primijetila je i sumnjivca s ruksakom u njihovu ulazu. Prije toga, netko je "navalio" na portafon i rekao da je dostavljač iz tužiteljstva, ali je otišao. Zvala je suprugova odvjetnika, kojemu je bilo čudno da bi netko iz tužiteljstva na taj način nešto dostavljao i odmah je to provjerio. U to je vrijeme Tomislav Sabljo bio u istražnom zatvoru, no angažirao je zaštitarsku tvrtku za čuvanje supruge i njihovo troje maloljetne djece. Dao je i postaviti kameru ispred ulaza u stan.

Sabljina supruga rekla je da ne zna zašto bi je netko pratio, a kad je pitala supruga Tomislava, nije dobila nikakav konkretan odgovor. Nikad nije bila uključena u njegove poslove i nije znala što radi, a često je, rekla je, bio izvan kuće.

Policija je ispitala i Tomislava Sablju. Ispričao je među ostalim kako je njegov kum Sučić s Leom Zdenjakom, jednim od optuženika u skupini koja je navodno trebala likvidirati Sablju, imao nekakvo "pleskanje" u zatvoru, ali nitko nije bio teže ozlijeđen.

image

Tomislav Sabljo

Davor Pongračić/Cropix

Do tog "pleskanja" došlo je u šetnji, u Remetincu 22. prosinca 2020. godine. Policajcima je rekao kako nije pridavao posebnu pozornost tvrdnjama svoje supruge o zvonjavi, kacigama i o tome da je netko prati, ali da bi je umirio, angažirao je zaštitare.

- Spominjalo se po novinama da bi to bile razne grupacije, "grupa ova, grupa ona", ali o naručiteljima i izvršiteljima tog djela nemam neposrednih saznanja - ispričao je Sabljo.

- Ne vidim da bi netko sa mnom imao bilo kakav problem, a ako se to i dogodi, tada se problem rješava sa mnom osobno. Ja sam uvijek da se problem riješi, a ne da se napadaju djeca i žena. Svi mi imamo obitelj i ja ovakve stvari nikad ne bih radio, nikad o tome ne bih niti razmišljao jer ići na nečiju ženu, djecu, članove obitelji, to se jednostavno ne radi. To je jadno, a jadno bi bilo i da on ide trpati nekome nešto što zna iz novina i o čemu se nema neposrednih saznanja - rekao je Sabljo.

Policajci su od Sablje željeli saznati je li pričao o tome dok je bio u zatvoru s jednim od okrivljenika, Bornom B. Odgovorio je potvrdno, ali da nije to uzeo za ozbiljno. Rekao je da mu se ispod njegova prozora ćelije u Remetincu Bednjanec nešto ispričavao i da je pritom s njim bio još neki dečko.

- Ne mogu reći je li to bila neka povezana priča, ali sam ostao i slušao što on govori da vidim ima li ta njegova priča nekog smisla. Nakon toga on je nešto počeo govoriti o nekim tajnim službama, pa sam sve doveo pod upitnik i zapravo ga nisam shvatio ozbiljno - ispričao je Sabljo policajcima kad su ga ispitivali o njegovoj planiranoj likvidaciji.

Tomislav Sabljo, kako smo neslužbeno doznali, prije izvjesnog vremena imao je jedan ozbiljan incident na Knežiji kad je u jednom lokalu pretukao sina umirovljenog policajca, pri čemu mu je čak nanio ozljede grlićem razbijene flaše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:52