IMAMO VIDEO

Priveli vozača koji je usmrtio Nepalce: Mladić (22) je plakao i jecao sve do ulaska u zgradu suda

Nakon što ga ispitaju u tužiteljstvu, predložit će sucu istrage istražni zatvor za osumnjičenika
 Robert Fajt/Cropix

Vozač kobnog kombija, Denis I. (22), koji je u četvrtak oko 4.25 sati na autocesti A1 udario motocikl zadarskih oznaka i usmrtio dvojicu Nepalaca, priveden je u petak u 15.20 sati na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

image
Robert Fajt/Cropix

Prilikom otvaranja vrata "marice", vidjevši brojne novinarske ekipe, policajac mu je rekao da stavi kapuljaču. Mladić ga je poslušao, a onda vidno plačući, na trenutke i jecajući, iskoračio iz vozila. Plakao je sve do ulaza u zgradu karlovačkog suda.

Tužiteljstvu su ga kazneno prijavili policijski službenici Policijske postaje Gospić "nakon što su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom s područja Otočca zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći".

image
Robert Fajt/Cropix/Cropix

- On se sumnjiči da je u četvrtak, 26. listopada, u 4.25 sati upravljao teretnim vozilom ogulinske registracijske oznake autocestom A1, desnom prometnom trakom, iz smjera Perušića u smjeru Gornje Ploče, te nedaleko čvora Gospić zbog neprilagođene brzine kretanja s prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio motocikla zadarske registracijske oznake kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Nepala, nakon čega su i vozač i putnik pali s motocikla - javili su iz PU ličko-senjske.

Uslijed zadobivenih ozljeda, na mjestu događaja smrtno su stradali vozač motocikla i 24-godišnji putnik na motociklu, također državljanin Nepala. Vozač teretnog vozila, koji se sumnjiči da je prouzročio prometnu nesreću, napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć osobama.

image
Robert Fajt/Cropix

- Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđeno da je 22-godišnjak u teretnom vozilu prevozio 4 prostorna metra ogrjevnog drveta za koja nije posjedovao dokumentaciju.

image
Robert Fajt/Cropix

Drva su oduzeta, a njemu će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o šumama biti dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju. Nadalje je utvrđeno i da 22-godišnjak neprijavljeno boravi na adresi i da nema važeću osobnu iskaznicu te mu je zbog počinjenih prekršaja uručen obavezni prekršajni nalog - utvrđeno je tijekom istraživanja.

image
Robert Fajt/Cropix

Nakon što ga ispitaju u tužiteljstvu, predložit će sucu istrage istražni zatvor za osumnjičenika, o čemu će sudac odlučivati neposredno nakon što osumnjičenika ispitaju u tužiteljstvu.

image
Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:28