SMRT MLADIĆA

Prijavljen vozač koji je kod Krnjaka pregazio Afganistanca (18), policiji je trebalo 11 dana za identifikaciju

Od jačine udarca pješak je odbačen uz desni rub kolnika gdje je na mjestu događaja smrtno stradao

Bizovac, 220823.
Prometna nesreca na cesti Osijek - Nasice u kojoj je smrtno stradao pjesak, nakon naleta kamiona.
Na fotografiji: policijski ocevid prometne nesrece.

 Vlado Kos/Cropix

Točno 11 dana trebalo je karlovačkoj policiji da se utvrdi identitet poginulog pješaka na kolniku DC-1 u mjestu Zagorje kod Krnjaka. Obdukcija tijela a potom i ostale poduzete radnje policiju su odveli do identiteta. Pod kotačima teretnog vozila imotskih oznaka 19. kolovoza u 20.38 sati život je izgubio 18-godišnji državljanin Afganistana, a zbog toga će kazneno odgovarati u konačnici 60-godišnji vozač.

Policijski očevid je pokazao da se vozač kretao vozilom po dijelu kolnika koji nije osvijetljen javnog rasvjetom. Te da prilikom kretanja u koloni vozila a potom i mimoilaženja s vozilima iz suprotnog smjera, nije vodio računa o položaju vozila kojim je upravljao.

- Uslijed navedenog je prednjim desnim dijelom vozila naletio i udario u nepoznatog muškarca, koji se u tom trenutku nepropisno kretao uz desni rub kolnika u istom smjeru, a nije bio označen nikakvim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom odjećom. Od jačine udarca pješak je odbačen uz desni rub kolnika gdje je na mjestu događaja smrtno stradao. Na mjestu nesreće obavljen je očevid u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu kojem je policija dostavila kaznenu prijavu protiv 60-godišnjeg vozača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:14