SVE U 5 MINUTA

Pomračenje uma u Bjelovaru: Tinejdžer provalio u auto, bježao policiji pa ugrizao policajca za nogu

Sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Ipak, kazna mu je na koncu zamijenjena uvjetno osudom

Ilustrativna fotografija

 Borna Jaksic/Cropix

Na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen je maloljetnik zbog tri počinjena kaznena djela; teške krađe, teške krađe u pokušaju i prisile prema službenoj osobi

Tešku krađu počinio je 13. veljače 2022. godina kada je iza ponoći prišao zaključanom autu marke Peugot koji je bio parkiran ispred kuće te uz pomoć nekakvog alata otvorio vozačeva vrata. Potom je razvalio pretinac koji se nalazi između vozačevog i suvozačevog sjedala odakle je ukrao muški kožni preklopni novčanik s osobnim dokumentima, bankovne kartice i iznosu od 16,50 kuna. Sveukupno, vlasnika je oštetio za iznos od 2000 kuna, piše Bjelovar.live.

Iste noći, ni pet minuta nakon provale u auto, komadom betona je udarao po dvoslojnom IZO staklu ulaznih vrata jedne trgovine pri čemu je uspio razbiti vanjsko staklo.

U tim trenucima je primijetio kako stižu policijski službenici pa je odbacio komad betona i dao se u bijeg.

Nakon što se oglušio na policijsku zapovijed ‘’Stoj policija!’, policajci su potrčali za njim i uspjeli ga uhvatiti.

– Cijelo vrijeme je pružao fizički otpor. U trenutku kada se nalazio na tlu, a policijski službenik ga opkoračio i desnim koljenom kleknuo mu na prsa, ugrizao je policijskog službenika u predjelu desne natkoljenice nanijevši mu tjelesnu ozljedu u vidu ugrizne rane – stoji u presudi.

Sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Ipak, kazna mu je na koncu zamijenjena uvjetno osudom. Kako stoji u presudi, u zatvor neće morati ako u roku od pet godina koliko mu traje uvjet, ne počini novo kazneno djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:19