sve krenulo nizbrdo

Pomračenje uma posrnulog knjigovođe: Ubio radnika i zapalio dva automobila u istoj ulici!

Kupovao je boce s gorivom na benzinskim pumpama i ostavljao ih je po automobilima parkiranim u naselju Travno

Vedran T.

 Goran Mehkek/Cropix

S uhićenjem posrnulog zagrebačkog knjigovođe Vedrana T. (49) pretprošlog četvrtka, zbog sumnje da je u stanu u Švarcovoj ulici u Zagrebu dan ranije nanio smrtonosne rane iz pištolja poznaniku Marinku K. (60), zagrebački kriminalisti su uspjeli riješiti i dva slučaja paleži vozila. Dok se nalazi iza rešetaka remetinečkog zatvora, policija ga je još kazneno prijavila za dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

- Sumnja se da je 17. listopada 2022. godine oko 22.30 sati Suzuki Swiftom zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 21-godišnjaka došao do benzinske postaje u Ulici SR Njemačke gdje je u prozirnu plastičnu bocu natočio oko dvije litre goriva te se odmah potom odvezao u neposrednu blizinu Ulice Božidara Magovca gdje je oko 22.50 sati došao do parkiranog BMW zagrebačkih registarskih oznaka 52-godišnjaka. S namjerom da izazove opasnost za imovinu većeg opsega, na pogodan dio osobnog automobila postavio je plastičnu bocu koju je prethodno napunio gorivom i zapalio ju, a uslijed čega je izbio požar BMW-a. Uslijed požara je došlo i do prijenosa topline na Suzuki Vitaru zagrebačkih registarskih oznaka - kažu iz zagrebačke policije navodeći da je osumnjičeni odmah pobjegao.

Potom Vedran T. nije imao mira ni 2. studenoga nakon svirepog ubojstva u Švarcovoj, kada se s odmakom vremena oko 20.40 sati Suzukijem ponovno odvezao na benzinsku na Ulici SR Njemačke. U bocu je natočio 1,6 litara goriva nakon čega je oko 21.30 sati ponovno otišao do obližnjeg novozagrebačkog naselja Travno gdje je u Ulici Božidara Magovca došao do Volva zagrebačkih oznaka u vlasništvu jedne tvrtke, a kojeg koristi drugi 52-godišnjak. I to drugo vozilo mu je polio gorivom te izazvao požar koristeći kocku za potpalu. Zbog potonjeg djela, kriminalisti su podnijeli posebno izvješće Općinskom držanom odvjetnišvu u Novom Zagrebu.

Kako neslužbeno doznajemo, na čovjeka se ‘okomio‘ nakon što mu je prekinuo poslovnu suradnju.

Podsjetimo, Vedran T. je 2. studenog 2022. tijekom dana, kako sumnja policija, iz pištolja usmrtio Marinka K. s kojim se inače družio i koji je u tome stanu gdje se dogodio zločin, obavljao građevinske radove, a ujedno je i noćio.

Šokantan prizor prva je uočila žrtvina djevojka u četvrtak u 9.30 sati koja je zatekla otvorena vrata stana te je pozvala policiju. Nije dugo trebalo da kriminaliste trag iz stana prepunog tragova krvi i otisaka stopala, počevši od onih koji potječu od borbe, odvede do Donjeg Vukojevca gdje Vedran T. u prijateljevoj kući stanuje unazad nekoliko tjedana. Na dan ubojstva osumnjičeni se, kako smo već pisali, čak dva puta vraćao u taj stan, a tijekom jedne od tih putešestvija ga je snimila kamera na benzinskoj dok je točio gorivo. Pokojni muškarac nije imao prijavljeno boravište na području Hrvatske jedno desetljeće, a navodno su okidač za zločin bili dugovi točnije dugovanje osumnjičenog prema pokojnom.

Prema neslužbenim informacijama, Marinko K. je osim radova u stanu gdje je ubijen, uređivao i vikendicu Vedrana T. u Zagorju, a za odrađeni posao nije bio plaćen u cijelosti pa je žrtva često na taj dug podsjećala.

Policija ga je prijavila za tzv. ‘obično‘ ubojstvo zbog čega, ako mu se sudskim putem dokaže krivnja, prijeti najmanje pet godina zatvora. Na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu nije iznio obranu jer nije bio u stanju, a na prijedlog tužiteljstva, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Oružje iz kojeg je ugašen život nesretnog 60-godišnjaka, policija navodno još nije pronašla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:58