ZAVRŠENA ISTRAGA

Policija otkrila tko je palio po Čiovu: Prijavili su ga zbog izazivanja četiri požara na otoku

Evakuirane su dvije kuće a ozlijeđenih nije bilo, a čiovske požare gasilo je stotinjak vatrogasaca
Požar na Čiovu
 Nikola Vilic/Cropix

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim državljaninom Njemačke koji se sumnjiči se da je u nedjelju u Okrugu Gornjem na Čiovu izazvao četiri požara na otvorenom prostoru u neposrednoj blizini kuća, piše Slobodna Dalmacija.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te je predan pritvorskom nadzorniku.

image
Požar na Čiovu
Nikola Vilic/Cropix

Veliki požar planuo je na otoku Čiovu planuo u nedjelju nešto prije 16 sati, gorjela je gusta borova šuma na južnoj strani otoka, a bile su ugrožene i kuće. Oko 18 sati izbio je novi požar, oko 300 metara od crkve Okruga Gornjeg, a zapaljeno je smeće i nekoliko maslina te je brzo ugašen. U međuvremenu su se pojavila još dva požarišta.

image
Požar na Čiovu
Nikola Vilic/Cropix

Evakuirane su dvije kuće, a ozlijeđenih nije bilo, a čiovske požare gasilo je stotinjak vatrogasaca. Prema neslužbenim podacima mještani Čiova su blizu četiri požarišta vidjeli motocikl i na njemu dvije osobe i o svemu su obavijestili policiju koja je privela osumnjičenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 13:14