VELIKA AKCIJA

Policija o kaosu na Maksimirskoj: ‘Vidjeli smo ih na semaforu, krenuli su bježati pa razbili 7 auta‘

Policija je sinoć uhitila četiri muškarca za koje se sumnja da su počinili niz kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u domove
 Čitatelj Jutarnjeg

Nakon sinoćnje filmske akcije policije u kojoj su po ulicama zagrebačkog Maksimira policajci hvatali serijske provalnike i pritom na križanju Maksimirske i Mandlove okončali akciju te je nastao pravi-dar mar, oglasila se i PU zagrebačka. Jer osim uhićenja četvorice muškaraca oko 20.50 sati razbijeno je i sedam automobila, a građani koji su se tamo zatekli u tim trenucima ostali su u totalnom šoku.

- Operativnim radom policijskih službenika došlo je do uočavanja mogućih počinitelja kaznenih djela koji su se u tom trenutku nalazili u vozilu koje je bilo zaustavljeno na semaforu na znak crvenog svjetla. Prema do sada prikupljenim informacijama, osumnjičeni 36-godišnjak upravljao je Maksimirskom cestom u smjeru istoka, kod raskrižja s Mandlovom ulicom, a kretao se vozilom Mazda dok su se u vozilu nalazila trojica putnika starosti od 19 do 34 godine - kažu iz PU zagrebačke.

Dodaju potom i da su policajci odmah po uočavanju, u trenutku zaustavljanja tog vozila zbog crvenog svjetla na semaforu, prišli istom s ciljem uhićenja sumnjivih osoba.

- Uz procjenu minimalnog rizika, s obzirom da vozilo tada nije bilo u kretanju, legitimirali su se i izdali naredbe na što se vozač oglušio i s namjerom bijega oštetio sedam vozila koja su tada bila zaustavljena na kolniku. Nad svim osobama uporabljena su sredstva prisile nakon čega su privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje - zaključili su iz zagrebačke policije koja trenutno i dalje provodi iscrpno istraživanje.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:42