STRAH OD OSVETE?

Policajac iz Ritza smješten u remetinečku samicu, doznali smo pozadinu te odluke

Mraković ni u policiji nakon predaje, ali ni u Remetincu nije imao nikakvih primjedbi na postupanje bivših kolega

Dorian Marković

 Cropix/

Dorian Mraković (26), drugookrivljeni suspendirani policajac kojeg se tereti za pomaganje zaštitaru Kristijanu Knegi (37) u ubojstvu Tomislava Sablje, smješten je u samicu zatvora u Remetincu.

Učinjeno je to zbog sigurnosne procjene i iz preventivnih razloga, na što zaduženi za sigurnost zatvorenika imaju mogućnosti kako bi eventualno spriječili neki pokušaj osvete.

Mraković ni u policiji nakon predaje, ali ni u Remetincu nije imao nikakvih primjedbi na postupanje bivših kolega, kojima je predao i svoju odjeću, pištolj i motorolu koju je dužio kao zaštitar.

image

Dorian Marković

Ivana Nobilo/Cropix

Njegov branitelj, odvjetnik Marko Zečević uložio je žalbu na rješenje kojim mu je određeno 30 dana istražnog zatvora smatrajući da Mraković tijekom istrage ne bi utjecao na svjedoke niti postoji opasnost da bi ponovio kazneno djelo. Predložio je da se kao zamjena za istražni zatvor izreknu mjere opreza, a jedna od mjera koja sada stoji na raspolaganju ministarstvu pravosuđa je da mu se odredi istražni zatvor u domu i dobije tzv. nanogicu, odnosno elektronsku napravu koja bi mu ograničila kretanje.

Ali, o žalbi obrane na rješenje o istrazi i određivanju istražnog zatvora tek će se odlučivati, a sasvim je izvjesno da će se državni odvjetnik protiviti prijedlogu obrane za ukidanjem istražnog zatvora. Konačnu odluku donijeti će Županijski sud u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:59