POKRENUTA ISTRAGA

Pokrenuta istraga: ‘Policajac (34) je preko granice propuštao strane radnike bez dozvole za rad‘

Policajac je ulaske omogućavao i drugim osobama koje su dolazile radi neprijavljenog rada u Hrvatsku

Policajac Policija

 Damir Krajac/Cropix

Na osnovu kaznene prijave karlovačke policije, USKOK je pokrenuo istragu protiv jednog graničnog policajaca koji je preko granice propuštao strane radnike bez dozvole za rad. Osim njega, pokrenuta istraga USKOK-a obuhvatila je i poduzetnika, pa se obojicu 34-godišnjaka tereti za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

- Osnovano se sumnja da je od kolovoza 2023. do 11. siječnja 2024. na Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac (GP Maljevac) prvookrivljeni policijski službenik Postaje granične policije raspoređen na obavljanje granične kontrole, na traženje drugookrivljene odgovorne osobe u trgovačkom društvu, omogućavao ulazak državljana trećih zemalja u Hrvatsku, koji su dolazili neprijavljeno raditi za navedeno društvo - kažu iz USKOK-a navodeći da je takve ulaske, potom, policajac omogućavao i drugim osobama koje su dolazile radi neprijavljenog rada u Hrvatsku.

- Naime, on je od zasad nepoznatih policijskih službenika koji su obavljali graničnu kontrolu na GP-u Maljevac tražio odobravanje ulaska državljanima trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad, iako je znao koji su stvarni razlozi njihovog dolaska u Hrvatsku, a na što su oni pristajali te su im, sukladno traženju okrivljenog policajca, odobravali ulazak u Hrvatsku - zaključuje USKOK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:17