PRETUKLI GA

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA BRUTALNI NAPAD NA UMIROVLJENIKA U PULI Za dvojicu napadača traži se produljenje istražnog zatvora

Evelino Vale
 Marijana Banko / CROPIX

Zbog napada u kojem je teško ozlijeđen umirovljenik Evelin Vale u Puli, podignuta je optužnica protiv Mateja Bjekića (24), Roberta Bitunjca (24) i prijedlog za izricanje maloljetničke sankcije prema 17-godišnjaku, javlja HRT. Za dvojicu 24-godišnjaka se traži produljenje istražnog zatvora kako ne bi ponovili kazneno djelo.

Taj se napad, podsjetimo, dogodio 21. srpnja. Umirovljenik Evelin Vale (67) čuvao je terasu pulskog kafića kad su ga brutalno napala trojica huligana, slomili mu ruku i rebra, nakon čega je on tri dana proveo u pulskoj bolnici.

- Jedan je pitao kada se otvara kafić, a ja sam mu rekao u 8.30. sati. Onda su otišli i nakon sat vremena su se vratili i jedan me počeo lupati po glavi, pa iza, a kada sam se digao, bacio je stolicu na mene. To se vidi na snimci. I kada sam bježao, pao sam pa su me počeli lupetati sa cipelama, ispričao je tada Vale.

U priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Puli stoji da ga je prvooptuženi više puta udario šakom u glavu, a zatim je drugi napadač na njega bacio stolicu i udario ga u ruku.

- Kada su ga sva trojica sustigla, drugookrivljeni 24-godišnjak ga je odgurnuo u kontejner za smeće uslijed čega je oštećenik pao na tlo, a dok je ležao na tlu, trojica okrivljenika su ga nogama udarali u tijelo. Oštećeni građanin je uslijed svih udaraca i napada zadobio teške tjelesne ozljede, dodaje se u priopćenju, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 20:02