UGASIO IM INTERNET

Pijani vozač (44) autom se zabio u električni stup nakon slijetanja s kolnika pa napuhao 2,24 promila

Uslijed naleta pokidao je kablove internetske mreže, a zbog prekršaja je kažnjen sa 1580 eura i tri mjeseca zabrane vožnje

Prometna nesreća u Goričanu koju je skrivio pijani vozač

 Pu Međimurska/

Kad je 44-godišnjak jučer predvečer sjedao za volan svog automobila u Goričanu, nije mario što mu društvo tijekom vožnje prave alkoholni promili. I to čak njih 2,24 g/kg koliko mu je izmjereno nakon što je skrivio prometnu nesreću zabivši se autom u stup.

Provedenim očevidom na mjestu događaja policija je utvrdila da je vozač pod utjecajem alkohola upravljao automobilom čakovečkih oznaka Glavnom ulicom. Pritom nije brzinu kretanja prilagodio osobinama ceste poput zavoja i slabije vidljivosti jer je oko 19 sati već bila noć. Pa je u blagom zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika gdje je prednjim dijelom auta udario u stup niskonaponske električne mreže.

-Uslijed siline udara došlo je do kidanja kablova internetske mreže. Mjesto događaja, uz policijske službenike, osiguravali su i članovi lokalnog DVD-a. Dio ulice je zbog obavljanja očevida bio zatvoren sve do 21 sat. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 44-godišnji vozač kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.580 eura, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od tri mjeseci - kažu iz PU međimurske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 13:10