VEĆ JE U ZATVORU

Pedofilu 18 godina zatvora zbog zlostavljanja dječaka (13)! Ovo mu nije bilo prvi put...

Nepravomoćnu presudu 72-godišnjak je jučer odslušao bez ikakve reakcije, nakon čega je javnost udaljenja s obrazloženja presude

Online pedofilski sadržaj

72-godišnji višestruko osuđivani pedofil (čiji identitet ne navodimo zbog zaštite identiteta žrtve), danas je na zagrebačkome Županijskome sudu nepravomoćno osuđen na ukupno 18 godina zbog spolnoga iskorištavanja djeteta.

Osuđen je zbog ukupno 5 kaznenih djela počinjenih u drugoj polovici 2019. nad tada 13-godišnjim dječakom, a vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda za 4 navedena djela spolne zloporabe dalo mu je po 6 godina zatvora, a za djelo iskorištavanje djeteta za pornografiju još dvije godine zatvora. Na kraju mu je izrečena spomenuta kazna od ukupno 18 godina.

Žrtva je bio dječak koji je iz obitelji bio izdvojen u dom, a 72-godišnjak mu je davao cigarete ili po 50 kuna kako bi ga mogao zlostavljati.

Inače osuđeni 72-godišnjak se već nalazi u zatvoru, budući da ga je Županijski sud u Velikoj Gorici prije nekoliko godina osudio na 14 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvoje djece.

Okrivljenik, inače po struci električar, je tijekom postupka poricao optužbe, no sud njegovoj obrani nije vjerovao, vjerojatno zato i jer se radi o recidivistu koji već više od dva desetljeća čini istovjetna djela, te je zbog njih osuđivan i to ne samo u Hrvatskoj.

Naime, 2000. godine je u Njemačkoj, gdje je radio, bio osuđen na tri godine zatvora zbog silovanja djeteta. 2007. je u Zagrebu najprije bio osuđen na 8 mjeseci zatvora zbog bludnih radnji, 2014. zbog nametljivoga ponašanja, a kasnije te prije par godina na Županijskom sudu u Velikoj Gorici na 14 godina zatvora.

Nepravomoćnu presudu 72-godišnjak je jučer odslušao bez ikakve reakcije, nakon čega je javnost udaljenja s obrazloženja presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:45