PREVENTIVNA ODLUKA

Otkrivamo kako je došlo do prijetnji zbog kojih je Knego sklonjen iz Remetinca: ‘Ima taj prozor...‘

Prema riječima Kneginog odvjetnika, nakon ubojstva bio je u lošem psihičkom stanju

Kristijan Knego

 Ivana Nobilo/Cropix

Kristijan Knego (37), voditelj redarske službe Bilić-Erić u klubu Ritz, koji je prošloga vikenda pištoljem ubio Tomislava Sablju, premješten je iz Remetinca u zatvor u Gospiću nakon što je u zatvoru navodno zaprimio ozbiljne prijetnje.

Premda detalji nisu poznati, prema neslužbenim informacijama, Knegi je prijetnje viknuo drugi pritvorenik u Remetincu, ili pak više njih, kroz prozor, nakon čega su u Upravi za zatvorski sustav zaključili da je "bolje spriječiti nego liječiti" te su Knegu odlučili premjestiti u drugi zatvor.

- Mogu potvrditi da je na temelju procjene Uprave za zatvorski sustav moj branjenik premješten u drugu ustrojstvenu jedinicu. Mi smo klijenta posjetili, on se osjeća puno bolje nego prije tjedan. Također smo izvršili uvid u spis i uložili žalbu protiv rješenja suca istrage o određivanju istražnog zatvora - rekla je za RTL Knegina odvjetnica Ivana Špehar Janković.

Tomislav Sabljo, inače optuženik u USKOK-ovom predmetu "Tebra", ubijen je u zagrebačkom klubu Ritz nakon svađe i naguravanja s redarima i gostima kluba. Za njegovo ubojstvo osumnjičen je Knego koji je u Sablju ispalio više hitaca nakon što se Sabljo dočepao svojeg revolvera, koji su mu najprije oduzeli njegovi prijatelji kako bi ga smirili, a onda mu ga, nakon Sabljina inzistiranja, vratili.

Koliko je vidljivo sa snimke nadzorne kamere, u iznimno kratkom vremenu nakon što je Sabljo dobio pištolj, Knego je u njega počeo pucati, a neki od hitaca, kako se čini sa snimke, u Sablju su ispaljeni i nakon što je već pao na pod te su ga pogodili u leđa.

Knego, pak, za razliku od Doriana Mrakovića, suspendiranoga policajca koji je redario u Ritzu, optuženog da je Knegi donio pištolj, nije iznosio obranu te je, prema riječima njegovoga odvjetnika, nakon ubojstva bio u lošem psihičkom stanju. Trenutačno su i Knego i Mraković pritvoreni, a protiv njih je pokrenuta istraga u kojoj će trebati ispitati minimalno 30-ak svjedoka, uglavnom osoba koje su se te večeri zatekle u Ritzu.

Tomislav Sabljo od uhićenja u ljeto 2019. pune je tri godine proveo u Remetincu - prvo dok mu nije istekao maksimalni pritvor za "Tebru" od 2,5 godina zatvora, a zatim po nekoliko mjeseci za po jednu od dvije iznude za koje je bio osumnjičen kasnije. Tijekom boravka u Remetincu Sabljo je svojim buntovnim ponašanjem iza rešetaka stekao kriminalni ugled kod brojnih zatvorenika pa postoje spekulacije da su, možda baš zbog toga, neki Knegi izvikivali prijeteće poruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:42