NEPRAVOMOĆNO

Osuđen poznati zagrebački odvjetnik: Prevario klijenticu za 20.000 eura, evo kako je kažnjen

Tužiteljstvo nezadovoljno: Osuđen je na djelomični uvjet - šest mjeseci mora u zatvor, a ostatak je rok kušnje na tri godine

Sead Tabaković

 Ivo Ravlić/Cropix

Umirovljeni zagrebački odvjetnik Sead Tabaković (75) zbog prevare iz 2016. godine, suočio se s nepravomoćnom presudom na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Sud ga je osudio na djelomično uvjetnu kaznu od godinu i dva mjeseca od čega je šest mjeseci zatvora dok je (pre)ostali dio uvjet s trogodišnjim rokom kušnje. Zagrebačko tužiteljstvo nezadovoljno je visinom izrečene kazne te je najavilo žalbu.

Tabakovića se optužnicom tereti da je početkom listopada 2016. godine u Zagrebu počinio kaznena djela s namjerom da se materijalno okoristi.

- Nakon što je optuženik, u prijašnjem postupku pred sudom, kao odvjetnik zastupao žrtvu zbog čega je žrtva u njega stekla povjerenje, tereti ga se da je zatražio od žrtve novčani iznos od 20.000 eura neistinito navodeći kako mu treba za drugu stranku koja će iznos vratiti nakon prodaje neke od vrijednih nekretnina. Pa je unaprijed sastavljeni ugovor o zajmu vlastoručno potpisao imenom druge stranke, a žrtva mu je potom predala 20.000 eura koje je zadržao za sebe prema unaprijed stvorenoj namjeri - navodi zagrebačko tužiteljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:50