UKRCAO IH JE NA VLAK

Oštro oko graničnih policajaca spazilo je kod Save sumnjivog muškarca: ‘Pod okriljem noći ušli su u Hrvatsku...‘

Policajci su odradili kontrolu vlaka u Okučanima te su provjerili sve putnike i utvrdili da se u vlaku nalazi devet državljana Afganistana

Ilustracija uhićenja

 Damjan Tadic/cropix/Damjan Tadic/cropix

Budno oko graničnih policajaca iz Stare Gradiške je nadzirući državnu granicu u petak u zoru uočilo na području Općine Nova Kapela krhku mušku osobu kako se kreće prema rijeci Savi. Pristupili su mu u 5,35 sati te ga odlučili legitimirati, međutim, iako nije imao osobne dokumente do sebe, daljnjim provjerama su utvrdili da se radi o 20-godišnjem državljaninu Afganistana.

- Sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, 20-godišnjak je iz koristoljublja, skupinu od nekoliko stranih državljana, istoga dana oko 1 sat, nezakonito prevezao gumenim čamcem preko rijeke Save s teritorija Bosne i Hercegovine na teritorij Republike Hrvatske. Nakon toga je strane državljane pješice odveo do željezničke postaje gdje su ušli u vlak, a osumnjičeni se potom namjeravao vratiti u Bosnu i Hercegovinu s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi - otkrili su iz PU brodsko-posavske. Dalje potom otkrivaju da su policajci postupajući po tim informacijama odradili kontrolu vlaka u Okučanima te su provjerili sve putnike i utvrdili da se u vlaku nalazi devet državljana Afganistana koji su pod okriljem noći ušli u Hrvatsku zahvaljujući 20-godišnjem Afganistancu.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, 20-godišnji državljanin Afganistana je u konačnici predan pritvorskom nadzorniku, a prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:58