UDARANJE, VIKA...

Okršaj splitskih umirovljenika sablaznio susjedstvo: ‘Inače je plemenita, ali kada popije...‘

‘Viđamo se povremeno kad se dogovorimo. Na balkonu smo pričali normalno, a onda je ona počela vikati i galamiti na mene‘
Ilustracija, policija
 Denis Jerković/cropix

Dvoje splitskih umirovljenika, on po zanimanju policajac a ona konobarica, završili su u policijskoj postaji nakon što su se u gluho doba noći napili, posvađali i vikali iz petnih žila.

Neprimjereno ponašanje tog 22. srpnja oko 3.30 sati na splitskim Ravnim njivama je okončano kad je 54-godišnji Ž.G. ošamario partnericu V.O.(67) te ju izgurao iz stana, a kako je ona nastavila lupati po vratima i urlati, odlučio ju je vukući za kosu ugurati u lift.

On se vratio u stan, a ona je na ulici pozvala policiju pa je sukus tog obračuna pod utjecajem alkohola nedavna presuda Općinskog prekršajnog suda u Splitu kojom je sredovječni kršitelj zakona novčano kažnjen sa 760 kuna, dok dama mora platiti 570 kuna.

Umirovljenici su priznali krivnju te su opisali bučne minute prepirke dok su pili viski-colu.

- Viđamo se povremeno kad se dogovorimo. Na balkonu moga stana prvotno smo pričali normalno, Razgovor se oteo kontroli kad je počela vikati i galamiti na mene. I to su čuli svi susjedi i prolaznici. U odgurivanju sam ju vjerojatno udario po licu i tražio sam da napusti stan jer nisam si mogao dozvoliti da toliko galami radi sebe i familije. Ona je odbila otići i prestati vikati pa sam ju uhvatio za ruku i izgurao na stubište gdje je nastavila galamiti. Počela mi je lupati po vratima ometajući mir susjeda pa sam izašao van, uhvatio ju za kosu i ugurao u lift te se vratio u stan. Ovo nije prvi puta da mi radi scene, ali kad se napije izgubio stabilitet i puca je agresija, a inače je dobra i plemenita osoba – branio se umirovljenik tvrdeći da tu večer on nije podizao ton.

Umirovljenica je, pak, pojasnila da ju je on udario po licu i da se vidjela modrica, a obranu je zaključila odlukom da s njim ne želi više imati veze. Inače, oboje su od ranije prekršajno kažnjavani. On za prometne prekršaje, a ona zbog nasilja u obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:55