LICE S TJERALICE

Odveo unuku iz doma u Hrvatskoj u Srbiju, za njim izdan europski uhidbeni nalog, prijeti mu 10 godina zatvora

Nalog je izdan zbog kaznenog djela protiv obitelji, braka i djece, on tvrdi kako je spriječio da dijete odvedu u Belgiju

Miroslav Veršegi

 Foto Facebook

Općinski sud u Osijeku izdao je europski uhidbeni nalog za Miroslava Veršegija koji je 19. lipnja 2022. oteo svoju unuku iz doma za djecu u Osijeku i odveo je u Srbiju.

Njegova odvjetnica rekla nam je, kako s obzirom na to da se radi o malodobnom djetetu, nije u mogućnosti dati bilo kakve informacije, pa smo se obratili osječkom Općinskom sudu, koji je nalog i izdao:

- Budući da je kod europskog uhidbenog naloga riječ o zahtjevu pravosudnog tijela u jednoj zemlji EU za uhićenje osobe u drugoj zemlji EU i njezinu predaju u svrhu kaznenog progona ili izvršavanja zatvorske kazne ili naloga o pritvoru izdanog u prvoj zemlji, informacije o tome, je li u odnosu na neku osobu izdan europski uhidbeni nalog, vam ne možemo dati, odgovorila je Nikolina Primorac, službenica za informiranje osječkog Općinskog suda.

Kako prenosi Kurir, za Veršegijem je izdan nalog zbog kaznenog djela protiv obitelji, braka i djece, za što mu prijeti zatvorska kazna do 10 godina. Veršegi je u razgovoru za taj list, koji je informaciju o tome da je protiv njega Hrvatska izdala uhidbeni nalog, objavio na naslovnici uz faksimil naloga, rekao da je on navodno osujetio da njegova unuka bude odvedena u Belgiju.

Miroslav Veršegi, njegova unuka i sin imaju dvojno državljanstvo, srbijansko i hrvatsko, a djevojčica se prije pet godina s ocem preselila u Hrvatsku. Godinu i pol djevojčica je provela u domu nakon što ju je osječki Centar za socijalnu skrb oduzeo ocu. Djed ju je posjećivao u Domu, a onda ju je jednostavno 19. lipnja prošle godine odveo iz doma u Srbiju, a Hrvatska je odmah nakon toga objavila da je dijete oteto i tražila da ju vrati, ali je on to odbio.

Sada je za njim raspisan europski uhidbeni nalog, ali djevojčica je još u Srbiji. Odvjetnik Aleksandar Radivojević za Kurir TV je izjavio kako misli da će Srbija morati udovoljiti zahtjevu Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:04