ZLOČIN U SPLITU

Novi detalji ubojstva - braća se sukobili s mladićem na ulici, najstariji otišao po nož; susjedi: ‘Stalno su gnjavili ljude‘

‘Prije tjedan dana je najmlađi brat izgubio na kocki pa je divljao po kvartu i nogom razbio staklo na obližnjoj pekari‘, kaže susjeda

Očevid u Splitu

 Božidar Vukičević/ Cropix

Nakon stravičnog događaja u Ulici Domovinskog rata u kojem je u prvim satima subote nožem ubijen 22-godišnji mladić malo tko je iz obližnjih zgrada mogao zaspati. Dok je u Drugoj policijskoj postaji trajalo ispitivanje trojice privedenih muškaraca, saznali smo sve više detalja o događajima koji su prethodili tragediji, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je i navedeno u službenoj informaciji MUP-a do naguravanja je došlo u subotu oko 0.55 sati te je 22-godišnjak zadobio više uboda nožem od kojih je preminuo u 1.20 sati u splitskoj bolnici.

Odmah su uhićena trojica braće, sva tri ovisnici o drogi, koji žive u zgradi ispred koje se i dogodio kobni napad, malo iznad raskrižja s Mažuranićevim šetalištem.

- Oni stanuju s bolesnom majkom i stalno se motaju u blizini, imaju ponašanje tipično za narkomane. Stoje na ulici, gnjave ljude svojim pričama i pitaju novac. Prije tjedan dana je najmlađi izgubio na kocki pa je divljao po kvartu i nogom razbio staklo na obližnjoj pekari. Najstariji je niži i malo jači dok su dva mlađa brata viši i mršavi od njega. Stalno su u iskidanoj odjeći i prljavi, ali ovako nešto da naprave nisam mogla ni zamisliti - kaže uznemirena susjeda.

Prema neslužbenim informacijama, sva trojica su se sukobila s 22-godišnjakom da bi u jednom trenutku najstariji brat otišao po nož u stan u kojem žive. Njime je zadao više teških rana mladiću koji im je podlegao. Po dolasku policije se opirao uhićenju. Kada je uveden u službeno vozilo, glavom je udarao u žičanu pregradu unutar vozila i urlao na sav glas.

Zajedno s njim odvedena su i druga dva brata, koji su se također sukobili s 22-godišnjakom, ali nisu koristili oružje. Naravno, sve to je za sada u fazi pretpostavki i nagađanja tako da će tek potpuno kriminalističko istraživanje dati točan opis događaja, piše Slobodna Dalmacija.

Policija je u vezi događaja izdala i sljedeće priopćenje:

‘Noćas, jedan sat iza ponoći u Splitu, u ulici Mažuranićevo šetalište, 22-godišnjak je napadnut od strane muškarca koji mu je zadao ubodnu ranu u predjelu prsišta. Ozlijeđeni 22-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu gdje je noćas od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo.

Odmah po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su izišli na mjesto događaja koje su osigurali te su poduzeli radnje pronalaska osoba koje se dovode u vezu s događajem. Obaviještena je zamjenica Županijskog državnog odvjetništva koja je izišla na mjesto događaja i rukovodila očevidom.

U službene prostorije dovedeno je više osoba od kojih su dvije uhićene u svezi ubojstva i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja kaznene odgovornosti.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:37