UHIĆENI I SANKCIONIRANI

Nevjerojatna domišljatost krijumčara duhana u Zagrebu, pogledajte gdje su ga skrivali

Rezultat svega su kaznene prijave i prekršajni nalozi uz naplaćene novčane kazne protiv dvojice muškaraca

CARINSKA UPRAVA

Domišljatost preprodavača ilegalnog duhana ne poznaje granice. Uvjerili su se to proteklih dana carinski službenici mobilne jedinice provodeći pojačani nadzor na zagrebačkim tržnicama, točnije na onima u novozagrebačkom naselju Utrina te na Črnomercu.

image

CARINSKA UPRAVA

Glavnu ulogu i ovoga puta odigrali su službeni psi za detekciju duhana čije su izvježbane njuške locirale veću količinu duhana i duhanskih proizvoda bez nadzornih markica Ministarstva financija sakrivene na neuobičajenim mjestima.

image

CARINSKA UPRAVA

Pa je tako u kanalizacijskom otvoru ispod parkiranog auta na tržnici te u zidnom ormariću trafostanice koju krasi Dinamov grafit pronađeno ukupno 93,40 kilograma sitno rezanog duhana i 44980 komada različitih vrsta cigareta bez odgovarajućih duhanskih markica Ministarstva.

image

CARINSKA UPRAVA

Rezultat svega su kaznene prijave i prekršajni nalozi uz naplaćene novčane kazne protiv dvojice muškaraca kojima je duhan oduzet. Sankcionirani su sa 42.000 kuna, a naknadnim obračunom trošarinskog duga čeka ih još i podmirenje, kažu iz Carinske uprave, 131.961,04 kune.

image

CARINSKA UPRAVA

image

CARINSKA UPRAVA

image

CARINSKA UPRAVA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:13