U GLUHO DOBA NOĆI

Mladi lopov provalio u prikolicu i ukrao osam bicikala, zatečen u krađi pa policiju špricao suzavcem

Po dovršetku istraživanja 20-godišnjak je prijavljen za tešku krađu i prisilu prema službeno osobi, a bicikli su vraćeni Švicarcima

Ilustrativna fotografija

 Damir Krajac/CROPIX

Čak osam bicikala pokušao je odjednom ukrasti 20-godišnji lopov na parkiralištu u istarskom Novigradu u četvrtak u gluho doba noći, no taj plan osujetio mu je policajac iz Buja kojeg je na kraju poprskao suzavcem i lakše ozlijedio.

Rezime kriminalističkog istraživanja dvije su kaznene prijave protiv posrnulog kradljivca te će kazneno odgovarati zbog teške krađe i prisile prema službenoj osobi.

Njegov krimen je od 9. svibnja u 2.30 sati kad je došao na parkiralište u Ulici Rižanskog Placita. Tamo se odlučio provaliti u prikolicu koja je bila zakačena za parkirani autobus.

Kao idealan plijen u tom trenutku učinio mu se sadržaj prikolice u kojoj je bilo osam bicikala u vlasništvu švicarskih državljana i s kojima je mislio pobjeći u noć.

- Njegov naum spriječili su policijski službenici koji su poduzimali pojačane mjere u cilju prevencije kaznenih djela. Tijekom policijskog postupanja, 20-godišnjak je sprejem s nadražujućom tvari pošpricao jednog policijskog službenika pri čemu ga je lakše ozlijedio.

Djelatnici PP Umag-Umago s ispostavom Buje-Buie proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju kako je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela teške krađe i prisile prema službenoj osobi - kažu iz istarske policije, koja je 20-godišnjeg kradljivca predala pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 11:46