NA ISPITIVANJU

Luka Burazer u lisicama!

Uhićen je čovjek kojeg brojni Hrvati optužuju za kripto prevaru tešku desetke milijuna eura
 Damir Skomrlj/Cropix

Uhićeni Luka Burazer, vlasnik propale tvrtke BitLucky iz Kostrene, kojega stotine ulagača u kriptovalute terete da ih je oštetio za milijune eura, danas u 9 sati doveden je u prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Ulici Frane Supila u Rijeci.

Zajedno s njim na ispitivanje je s lisicama na rukama doveden i njegov poslovni partner Eugen Travalja.

Prvi je ispitan Burazer, koji se zadržao kratko, a nakon razgovora u DORH-u, slijedi njihov izlazak pred suca istrage koji će odrediti daljnja postupanja. Burazerov odvjetnik Vlatko Vrkić kazao je da se čeka odluka istražnog suca, nakon čega će dati izjavu za medije.

Do uhićenja je došlo pola godine nakon što je riječka tvrtka za trgovanje kriptovalutama BitLucky iz Kostrene doživjela kolaps, a nakon čega su uslijedile optužbe ulagača da su prevareni za detesine milijuna eura.

Premda su se nakon kolapsa u svibnju ove godine pojavile glasine da su Burazera i Travalja pobjegli, a prema nekim navodima čak i napustili državu, na kraju su navodno uhićeni u njihovim domovima u Rijeci.

image

Privođenje Luke Burazera

Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix

Konferencija za novinare na kojoj će predstavnici primorsko-goranske policije prezentirati rezultate opsežnog kriminalističkog istraživanja nad počiniteljima kaznenih djela prijevare, počinjenih na štetu velikog broja građana bit će održana u 12,30 sati, najavila je policija, ne navodeći imena osumnjičenika.

Dvojica uhićenika su vlasnici propale tvrtke za trgovanje kriptovalutama "BitLucky", a u utorak navečer je objavljeno u medijima da ih je uhitila policija i odvela na kriminalističko istraživanje.

Ulagači tvrtke za trgovanje kriptovalutama “Bitlucky” krajem kolovoza su upozorili da je taj slučaj mjesecima bez pomaka, ističući da je riječ o najvećoj kripto prevari na ovim prostorima.

Njima se Burazer posljednji put javio e-mail porukom 18. svibnja, obavještavajući ih da je "tvrtku doveo u stanje krize". Otada mu se izgubio svaki trag, ali je 30. srpnja dao intervju Jutarnjem listu, u kojem je odbacio optužbe, ali nije otkrio svoju lokaciju.

Ulagači su istaknuli da je njih više stotina podnijelo kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:04